نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکرد ورکانه, حامدfa_IR
dc.contributor.authorرحمانی, جمالfa_IR
dc.contributor.authorتاجیک, سمیهfa_IR
dc.contributor.authorزارع زاده, میثمfa_IR
dc.contributor.authorنظری, علیfa_IR
dc.contributor.authorفتاحی, سمیهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:05:09Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:05:09Z
dc.date.available1399-08-23T09:05:09Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:05:09Z
dc.date.issued2017-11-01en_US
dc.date.issued1396-08-10fa_IR
dc.identifier.citationکرد ورکانه, حامد, رحمانی, جمال, تاجیک, سمیه, زارع زاده, میثم, نظری, علی, فتاحی, سمیه. (1396). ارتباط بین شاخص التهابی رژیم غذایی با چاقی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران. مجله علوم پزشکی رازی, 24(161), 21-30.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-4899-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/594961
dc.description.abstractزمینه و هدف: چاقی از مهم‌ترین مشکلات سلامتی در جهان است و به عنوان یک التهاب مزمن شمرده می‌شود. بصورتی که افزایش چاقی مرکزی با افزایش التهاب همراه می‌باشد. رژیم غذایی نقش عمده در تنظیم التهاب ایفا می‌کند. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین شاخص التهابی رژیم غذایی و چاقی در زنان تهرانی می‌باشد. روش کار: این مطالعه مقطعی توصیفی تحلیلی بر روی 198 زن مراجعه کننده به مراکز بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران به روش خوشه‌ای انجام شد. دریافت‌های غذایی از طریق پرسشنامه بسامد خوراک جمع‌آوری و شاخص التهابی رژیم غذایی محاسبه گشت. اندازه‌گیری وزن، قد و دور کمرانجام شد. در آنالیز نهایی عوامل مخدوش‌گر کنترل و سطح معنا داری 05/0 در نظر گرفته شد. یافته‌ها: میانگین سنی افراد 4/33 سال و میانگین شاخص توده‌ی بدنی 1/25 بود. توزیع افراد از نظر وزن، نمایه توده بدن و دور کمر بر حسب شاخص التهابی رژیم غذایی معنا‌دار بود. نسبت شانس ابتلا به چاقی شکمی برای پایین‌ترین سهک شاخص التهابی رژیم غذایی پس از تعدیل مخدوش‌گرها نسبت به بالاترین سهک 10/0 =OR برآورد شد که از لحاظ آماری معنا‌دار بود اما برای نسبت شانس چاقی عمومی این نسبت شانس معنا‌دار نبود (2/0 = p). نتیجه‌گیری: در نتیجه این مطالعه بیان می‌کند که با افزایش امتیاز شاخص التهابی رژیم غذایی نسبت شانس ابتلا به چاقی شکمی افزایش می‌یابد. ولی این نتیجه در مورد چاقی عمومی صادق نیست. مطالعات آینده نگر بیشتری می‌تواند به تبیین روابط این موضوع کمک کند.  fa_IR
dc.format.extent390
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectشاخص التهابی رژیم غذاییfa_IR
dc.subjectچاقیfa_IR
dc.subjectدور کمرfa_IR
dc.subjectچاقی شکمیfa_IR
dc.subjectعلوم تغذیهfa_IR
dc.titleارتباط بین شاخص التهابی رژیم غذایی با چاقی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.fa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue161
dc.citation.spage21
dc.citation.epage30


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد