نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسراجیان, عبداللهfa_IR
dc.contributor.authorنورشاهی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorلاووی, امیلیfa_IR
dc.contributor.authorالیاس پور, داریوشfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:03:33Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:03:33Z
dc.date.available1399-08-23T09:03:33Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:03:33Z
dc.date.issued2017-10-01en_US
dc.date.issued1396-07-09fa_IR
dc.identifier.citationسراجیان, عبدالله, نورشاهی, مریم, لاووی, امیلی, الیاس پور, داریوش. (1396). بررسی تغییرات پاسخ التهابی و عملکرد عضلانی به فعالیت وامانده ساز پس از چهار هفته مکمل دهی با روغن ماهی. مجله علوم پزشکی رازی, 24(160), 90-99.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-4884-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/594839
dc.description.abstractزمینه و هدف: التهاب به عنوان پاسخ بدن به عوامل بیماری زاست که در پاسخ به فعالیت ورزشی نیز اتفاق می­افتد. تحقیقات گذشته حاکی از نقش کاهنده روغن ماهی بر کاهش التهاب در بیماران بوده­اند اما تاکنون تحقیق زیادی در رابطه با نقش التهاب بر تغییرات سطوح التهاب در افراد سالم و در پاسخ به فعالیت به همراه سنجش تغییرات در عملکرد عضلانی انجام نشده است. روش کار: تحقیق حاضر از نوع مطالعات تجربی بوده و برای این منظور از 16 مرد سالم (سن: 64/2 ± 90/26 سال، وزن 42/10±33/78 کیلوگرم، درصد چربی 46/5±4/18 درصد) به عنوان آزمودنی استفاده شد که در دو گروه روغن ذرت (7 نفر) و روغن ماهی (9 نفر) استفاده گردید که آزمودنی­ها برای مدت 4 هفته اقدام به مصرف مکمل به میزان 6 گرم در روز نمودند و پاسخ آنان به آزمون بروس تعدیل شده تا سطح واماندگی قبل و بعد از مصرف مکمل ارزیابی گردید. در پاسخ به مکمل دهی سطوح فاکتور کشنده توموری (TNF-α)، اینترلوکین 10 (IL-10)، کورتیزول بزاقی و حداکثر انقباض ارادی (MVC) اندازه گیری گردید. برای اندازه گیری فاکتورهای خونی و بزاقی از روش الایزا و برای ارزیابی­های آماری از نرم افزار SPSS نسخه 19 استفاده گردید. سطح معناداری نیز معادل 05/0P< در نظر گرفته شد. یافته‌ها: نتایج تحقیق حاضر حاکی از آن بود که روغن ماهی باعث کاهش سطوح پایه مقادیر TNF-α و IL-10  و افزایش در مقادیر پایه MVC می‌شود (05/0P<). همچنین، تفاوت معناداری میان تغییرات دو گروه در پاسخ به مکمل دهی و فعالیت در مقادیر IL-10 (017/0P=، 17/9F=) و MVC (046/0P=، 79/4F=) مشاهده شد (05/0P<). نتیجه‌گیری: مجموعاً به نظر می­رسد که مکمل دهی روغن ماهی باعث کاهش کلی سطح التهاب به همراه افزایش سطح عملکرد عضلانی می­شود، هرچند مسیر دقیق سلولی ملکولی آن نیاز به بررسی بیشتری دارد.    fa_IR
dc.format.extent239
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectفعالیت وامانده سازfa_IR
dc.subjectفاکتور کشنده توموری αfa_IR
dc.subjectاینترلوکین 10fa_IR
dc.subjectکورتیزول بزاقیfa_IR
dc.subjectحداکثر انقباض ارادیfa_IR
dc.subjectروغن ماهیfa_IR
dc.subjectایمونولوژیfa_IR
dc.titleبررسی تغییرات پاسخ التهابی و عملکرد عضلانی به فعالیت وامانده ساز پس از چهار هفته مکمل دهی با روغن ماهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه هیوستون آمریکا، آمریکاfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue160
dc.citation.spage90
dc.citation.epage99


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد