نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorهاشمی شهرکی, فریباfa_IR
dc.contributor.authorنامجو, عبدالرسولfa_IR
dc.contributor.authorقاسمی پیربلوطی, عبدا..fa_IR
dc.contributor.authorلری گوئینی, زهراfa_IR
dc.contributor.authorرفیعیان کوپایی, محمودfa_IR
dc.contributor.authorغلامی ارجنکی, مصطفیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:02:13Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:02:14Z
dc.date.available1399-08-23T09:02:13Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:02:14Z
dc.date.issued2017-01-01en_US
dc.date.issued1395-10-12fa_IR
dc.identifier.citationهاشمی شهرکی, فریبا, نامجو, عبدالرسول, قاسمی پیربلوطی, عبدا.., لری گوئینی, زهرا, رفیعیان کوپایی, محمود, غلامی ارجنکی, مصطفی. (1395). اثرات ضد افسردگی اسانس اسطوخودوسLavandula angustifolia Mill و بهار نارنجCitrus bigardia Duh. بر موش های Balbc رزرپینه شده. مجله علوم پزشکی رازی, 23(151), 77-85.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-4045-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/594732
dc.description.abstractزمینه و هدف: اسطوخدوس و بهارنارنج دارای ترکیبات فلاونوئیدی بوده ودر طب سنتی ایران به عنوان آرام بخش استفاده می‌شوند. این مطالعه به منظور تعیین و مقایسه اثرات ضد افسردگی اسانس اسطوخدوس و بهارنارنج بر موش‌های سوری رزرپینه شده بود. روش کار: در این مطالعه تجربی 80 سر موش سوری به 10 گروه هشت‌تایی تقسیم شدند. گروه یک: گروه کنترل دریافت کننده نرمال سالین، گروه دوم رزرپین (5 میلی‌گرم/کیلوگرم)، گروه سوم تا ششم رزرپین (5میلی‌گرم/کیلوگرم) و اسانس بهارنارنج با دوزهای 200،100،50،25 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن. گروه هفتم تا نهم رزرپین (5میلی‌گرم/کیلوگرم) و اسانس اسطو‌خدوس با دوزهای 100،50،25 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن، گروه دهم، رزرپین. و ایمی‌پرامین (15 میلی‌گرم /کیلوگرم)، بصورت داخل صفاقی دریافت کردند. در همه گروه‌ها آزمون شنای اجباری انجام، سطح مالون دی آلدئید در بافت مغز جهت وضعیت استرس اکسیداتیو اندازه گیری و اطلاعات بدست آمده توسط نرم افزار SPSS و آزمون آماری ANOVA و توکی تعقیبی آنالیز شدند. یافته ها: بهارنارنج با دوز50 و 100میلی‌گرم  بر کیلوگرم وزن بدن و اسطوخدوس با دوزهای 25 و 50 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن مدت زمان بی‌حرکتی موش‌ها‌ی رزرپینه شده و سطح مالون دی آلدئید را نسبت به گروه کنترل کاهش داد (01/P <).  نتیجه‌گیری: گیاهان اسطوخدوس و بهارنارنج دارای اثرات ضد افسردگی هستند و ممکن است با خاصیت آنتی اکسیدانی در ارتباط باشد.fa_IR
dc.format.extent1080
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectافسردگیfa_IR
dc.subjectتست شنای اجباریfa_IR
dc.subjectرزرپینfa_IR
dc.subjectاسطوخدوس و بهارنارنجfa_IR
dc.subjectموش Balb/Cfa_IR
dc.subjectفارماکولوژیfa_IR
dc.titleاثرات ضد افسردگی اسانس اسطوخودوسLavandula angustifolia Mill و بهار نارنجCitrus bigardia Duh. بر موش های Balbc رزرپینه شدهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue151
dc.citation.spage77
dc.citation.epage85


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد