| dc.contributor.author | خلدبرین, علی رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | جلیلی, سارا | fa_IR |
| dc.contributor.author | قدرتی, محمدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | رحیم زاده, پوپک | fa_IR |
| dc.contributor.author | رختابناک, فرانک | fa_IR |
| dc.contributor.author | سیاری فرد, آزاده | fa_IR |
| dc.contributor.author | الیاسی, هدایت الله | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T08:32:38Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T08:32:39Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T08:32:38Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T08:32:39Z | |
| dc.date.issued | 2014-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-01-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | خلدبرین, علی رضا, جلیلی, سارا, قدرتی, محمدرضا, رحیم زاده, پوپک, رختابناک, فرانک, سیاری فرد, آزاده, الیاسی, هدایت الله. (1393). بررسی تاثیر کلونیدین خوراکی بر تغییرات همودینامیک حین عمل و میزان درد پس از عمل جراحی کوله سیستکتومی لاپاروسکوپیک. بیهوشی و درد, 5(1), 45-53. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-6659 | |
| dc.identifier.issn | 2322-3324 | |
| dc.identifier.uri | http://jap.iums.ac.ir/article-1-5118-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/592461 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: تغییرات همودینامیک طی عمل لاپاراسکوپی و نیز درد پس از عمل از مقولات پراهمیت در اعمال جراحی لاپاراسکوپی هستند، لذا در این مطالعه ما تأثیرکلونیدین خوراکی بر همودینامیک و درد پس از عمل کولهسیستکتومی لاپاراسکوپیک را مورد بررسی قرار دادیم. روش بررسی: مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بود . 61 نفر از بیمارانی که کاندید عمل جراحی کولهسیستکتومی لاپاراسکوپیک بودند، بهصورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شد ند. به گروه مداخله یکساعت قبل از شروع بیهوشی 2/0 میلیگرم کلونیدین خوراکی و به گروه کنترل، پلاسبو داده شد . تغییرات همودینامیک و درد پس از عمل در دو گروه مقایسه شد . یافتهها: تغییرات ضربان قلب (15/0 P= ) و فشارخون متوسط شریانی (18/0 P= ) در حین عمل در دو گروه از نظر آماری معنیدار نبود . میزان درد پس از عمل در گروه کلونیدین بهطور معنیداری از گروه پلاسبو کمتر بود(003/0 P= ). میزان دریافت ضددرد بعد از عمل نیز در 60 دقیقه اول ریکاوری(006/0 P= ) و 24 ساعت پس از عمل(005/0 P= ) بهطور معنیدار در گروه کلونیدین کمتر بود. نتیجهگیری : گرچه کلونیدین خوراکی بر تغییرات همودینامیک حین عمل لاپاراسکوپیک کوله سیستکتومی تأثیر معنی دار نداشت، اما باعث کاهش معنیدار درد و نیاز به ضددرد پس از عمل میشود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 350 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن رژیونال آنستزی و درد ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | بیهوشی و درد | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Anesthesiology and Pain | en_US |
| dc.subject | کلونیدین | fa_IR |
| dc.subject | تغییرات همودینامیک | fa_IR |
| dc.subject | درد | fa_IR |
| dc.subject | کوله سیستکتومی لاپاروسکوپیک | fa_IR |
| dc.subject | مدیریت درد حاد | fa_IR |
| dc.title | بررسی تاثیر کلونیدین خوراکی بر تغییرات همودینامیک حین عمل و میزان درد پس از عمل جراحی کوله سیستکتومی لاپاروسکوپیک | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | بیمارستان فیروزگر، دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | بیمارستان رسولاکرم، دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | بیمارستان فیروزگر، دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | بیمارستان رسولاکرم، دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | بیمارستان فیروزگر، دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 5 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 45 | |
| dc.citation.epage | 53 | |