نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمدطاهری, فریدهfa_IR
dc.contributor.authorتوکل, کامرانfa_IR
dc.contributor.authorقیصری, رضوانfa_IR
dc.contributor.authorمرادی, یوسفfa_IR
dc.contributor.authorاخلاق دوست, میثمfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T08:31:14Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T08:31:14Z
dc.date.available1399-08-23T08:31:14Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T08:31:14Z
dc.date.issued2016-04-01en_US
dc.date.issued1395-01-13fa_IR
dc.identifier.citationمحمدطاهری, فریده, توکل, کامران, قیصری, رضوان, مرادی, یوسف, اخلاق دوست, میثم. (1395). بررسی تاثیر عصاره گیاه نعناع فلفلی بر سردرد های میگرن. بیهوشی و درد, 7(1), 1-12.fa_IR
dc.identifier.issn2228-6659
dc.identifier.issn2322-3324
dc.identifier.urihttp://jap.iums.ac.ir/article-1-5257-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/592358
dc.description.abstractمقدمه: امروزه از داروهای مختلفی جهت درمان و پروفیلاکسی سردرد میگرنی استفاده می­شود که هر یک اثربخشی و عوارض خاص خود را دارا می­باشند. در کنار داروهای شیمیایی، برخی از مطالعات استفاده همزمان از داروهای گیاهی را نیز پیشنهاد نموده­اند. از جمله این گیاهان نعناع فلفلی میباشد که از دیرباز در درمان برخی از بیماریها ازجمله کنترل سردرد مورد استفاده قرار گرفته است . در این مطالعه ما به  بررسی تاثیر عصاره نعناع فلفلی (menthol) بر روی سردردهای میگرنی پراخته ایم. مواد و روش­ها: این مطالعه به صورت یک کارآزمایی بالینی تصادفی در مراکز کلینیک درد صدف، بیمارستان پارس تهران و بیمارستان امیرالمومنین تهران انجام شد. طی این مطالعه به 40 نفر از بیماران مبتلا به میگرن، با سن بین 18 تا 65 سال که به علت داشتن 2 تا 8 حمله در ماه تحت درمان پیشگیری از حملات میگرن بودند، علاوه بر درمان مذکور عصاره نعناع فلفلی خوراکی 2% برای مدت 1 ماه (5 قطره عصاره نعناع فلفلی خوراکی 2% بعد از ناهار و شام) داده شد. شدت، مدت و دفعات حمله میگرنی در ماه و همچنین علائم همراه میگرن در دو فاز قبل و بعد از استفاده یک ماهه از این عصاره در این بیماران، تعیین و با هم مقایسه گردید. نتایج و یافته­ ها: طبق نتایج این مطالعه شدت حملات میگرنی بعد از یکماه استفاده از عصاره نعناع فلفلی خوراکی به طور معناداری کاهش پیدا کرد (P-value<0.05). مدت و دفعات حملات میگرن در بیماران مورد مطالعه در انتهای مطالعه به طور معناداری کاهش پیدا کرد (P-value<0.05). از بین علائم همراه مربوط به میگرن فتوفوبیا و فنوفوبیا به طور معناداری بهبود پیدا کرد (P-value<0.05)، در حالی که تغییر معناداری در تهوع و استفراغ در در بیماران مشاهده نشد (P-value>0.05). بحث و نتیجه­ گیری: نهایتا این مطالعه نشان داد که عصاره نعناع فلفلی خوراکی به عنوان درمان مکمل در رژیم دارویی پروفیلاکسی میگرن می­تواند به طور معناداری شدت، مدت و دفعات حملات میگرن را کاهش دهد و فنوفوبیا و فتوفوبیای همراه آن­ را بهبود بخشد.fa_IR
dc.format.extent378
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن رژیونال آنستزی و درد ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofبیهوشی و دردfa_IR
dc.relation.ispartofAnesthesiology and Painen_US
dc.subjectاثربخشیfa_IR
dc.subjectنعناع فلفلیfa_IR
dc.subjectمیگرنfa_IR
dc.subjectمديريت درد مزمنfa_IR
dc.titleبررسی تاثیر عصاره گیاه نعناع فلفلی بر سردرد های میگرنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ایرانfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue1
dc.citation.spage1
dc.citation.epage12


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد