| dc.contributor.author | قندهاری, کاویان | fa_IR |
| dc.contributor.author | افشار, محمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T08:28:35Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T08:28:35Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T08:28:35Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T08:28:35Z | |
| dc.date.issued | 2005-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1384-01-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | قندهاری, کاویان, افشار, محمد. (1384). عوامل خطر ساز بیماری پارکینسون در خراسان جنوبی. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل, 5(1), 70-74. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7280 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7299 | |
| dc.identifier.uri | http://jarums.arums.ac.ir/article-1-622-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/592116 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: عوامل شخصی و محیطی در ایجاد و جلوگیری از بیماری پارکینسون مؤثر است. جنس، سابقه خانوادگی بیماری پارکینسون، شغل کشاورزی، باسوادی، سابقه ضربه به سر، مصرف سیگار ، مصرف آب چاه، مصرف زیاد دانه های روغنی، تماس با حشره کش ها و سموم نباتی را در ایجاد بیماری پارکینسون موثر می دانند. این مطالعه با هدف بررسی عوامل خطر ساز بیماری پارکینسون انجام شد. روش کار: در این مطالعه مورد- شاهدی 100 بیمار پارکینسونی و 200 فرد غیر پارکینسونی هم سن مراجعه کننده به درمانگاه اعصاب دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در طی سال های 82-1381 بررسی شدند. تشخیص بیماری پارکینسون توسط متخصص بیماری های مغز و اعصاب صورت می گرفت و عوامل شخصی و محیطی ذکر شده در پرسشنامه ثبت می شدند. از آزمون های تی و مجذور کای برای تجزیه و تحلیل آماری استفاده شد. یافته ها: 68% بیماران پارکینسونی مرد و 32% زن بودند. در گروه شاهد 53% مرد و بقیه زن بودند. در تحلیل آماری سابقه خانوادگی، ابتلا به بیماری پارکینسون، شغل کشاورزی، باسوادی، وجود استرس و مصرف آب چاه بطور معنی داری در گروه مورد بیشتر بود ( 05/0 p< ). استعمال دخانیات و مصرف زیاد دانه های روغنی بطور معنی داری در گروه شاهد بیشتر بود (007/0 p= و 001/0 p= ). در مورد متغیرهای تماس با حشره کش ها، سموم نباتی و سابقه ضربه به سر در دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت. نتیجه گیری: سابقه خانوادگی بیماری پارکینسون، شغل کشاورزی، باسوادی، استرس و مصرف آب چاه بعنوان عوامل خطر ساز بیماری پارکینسون مطرح است. مصرف سیگار و دانه های روغنی می توانند عوامل محافظت کننده در مقابل بیماری پارکینسون باشند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 99 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی اردبیل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Ardabil University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | پارکینسون | fa_IR |
| dc.subject | نوروترانسمیتر | fa_IR |
| dc.subject | عوامل خطر | fa_IR |
| dc.subject | تخصصي | fa_IR |
| dc.title | عوامل خطر ساز بیماری پارکینسون در خراسان جنوبی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | گزارش مورد | fa_IR |
| dc.citation.volume | 5 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 70 | |
| dc.citation.epage | 74 | |