نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقندهاری, کاویانfa_IR
dc.contributor.authorافشار, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T08:28:35Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T08:28:35Z
dc.date.available1399-08-23T08:28:35Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T08:28:35Z
dc.date.issued2005-04-01en_US
dc.date.issued1384-01-12fa_IR
dc.identifier.citationقندهاری, کاویان, افشار, محمد. (1384). عوامل خطر ساز بیماری پارکینسون در خراسان جنوبی. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل, 5(1), 70-74.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7280
dc.identifier.issn2228-7299
dc.identifier.urihttp://jarums.arums.ac.ir/article-1-622-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/592116
dc.description.abstract  زمینه و هدف: عوامل شخصی و محیطی در ایجاد و جلوگیری از بیماری پارکینسون مؤثر است. جنس، سابقه خانوادگی بیماری پارکینسون، شغل کشاورزی، باسوادی، سابقه ضربه به سر، مصرف سیگار ، مصرف آب چاه، مصرف زیاد دانه های روغنی، تماس با حشره کش ها و سموم نباتی را در ایجاد بیماری پارکینسون موثر می دانند. این مطالعه با هدف بررسی عوامل خطر ساز بیماری پارکینسون انجام شد.   روش کار: در این مطالعه مورد- شاهدی 100 بیمار پارکینسونی و 200 فرد غیر پارکینسونی هم سن مراجعه کننده به درمانگاه اعصاب دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در طی سال های 82-1381 بررسی شدند. تشخیص بیماری پارکینسون توسط متخصص بیماری های مغز و اعصاب صورت می گرفت و عوامل شخصی و محیطی ذکر شده در پرسشنامه ثبت می شدند. از آزمون های تی و مجذور کای برای تجزیه و تحلیل آماری استفاده شد.   یافته ها: 68% بیماران پارکینسونی مرد و 32% زن بودند. در گروه شاهد 53% مرد و بقیه زن بودند. در تحلیل آماری سابقه خانوادگی، ابتلا به بیماری پارکینسون، شغل کشاورزی، باسوادی، وجود استرس و مصرف آب چاه بطور معنی داری در گروه مورد بیشتر بود ( 05/0 p< ). استعمال دخانیات و مصرف زیاد دانه های روغنی بطور معنی داری در گروه شاهد بیشتر بود (007/0 p= و 001/0 p= ). در مورد متغیرهای تماس با حشره کش ها، سموم نباتی و سابقه ضربه به سر در دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت.   نتیجه گیری: سابقه خانوادگی بیماری پارکینسون، شغل کشاورزی، باسوادی، استرس و مصرف آب چاه بعنوان عوامل خطر ساز بیماری پارکینسون مطرح است. مصرف سیگار و دانه های روغنی می توانند عوامل محافظت کننده در مقابل بیماری پارکینسون باشند.fa_IR
dc.format.extent99
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Ardabil University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectپارکینسونfa_IR
dc.subjectنوروترانسمیترfa_IR
dc.subjectعوامل خطرfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleعوامل خطر ساز بیماری پارکینسون در خراسان جنوبیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeگزارش موردfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue1
dc.citation.spage70
dc.citation.epage74


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد