نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبراک, منوچهرfa_IR
dc.contributor.authorامانی, فیروزfa_IR
dc.contributor.authorمیرزا رحیمی, مهردادfa_IR
dc.contributor.authorعباسقلیزاده, ناطقfa_IR
dc.contributor.authorحمید‌خلق, علیرضا‌fa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T08:28:30Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T08:28:30Z
dc.date.available1399-08-23T08:28:30Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T08:28:30Z
dc.date.issued2005-04-01en_US
dc.date.issued1384-01-12fa_IR
dc.identifier.citationبراک, منوچهر, امانی, فیروز, میرزا رحیمی, مهرداد, عباسقلیزاده, ناطق, حمید‌خلق, علیرضا‌. (1384). میزان آگاهی مادران از نحوه صحیح تغذیه نوزادان و شیرخواران در مرکز بهداشتی درمانی هیر،1380. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل, 5(1), 26-29.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7280
dc.identifier.issn2228-7299
dc.identifier.urihttp://jarums.arums.ac.ir/article-1-612-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/592109
dc.description.abstract  زمینه و هدف: هر گونه غفلت از کودکان تأثیرات سوء و غیر قابل جبرانی را از نظر ارتقای رشد، تکامل، فراگیری و سلامت حال و آینده آنان بر جا می گذارد. با توجه به اینکه یکی از عوامل مهم در ایجاد سوء تغذیه و تبعات ناگوار آن، نبودن آگاهی های تغذیه ای و عدم رعایت اصول صحیح تغذیه اطفال است، این مطالعه به ارزیابی و سنجش میزان آگاهی مادران در زمینه تغذیه کودکان و عوامل مؤثر بر آن و نیز تاثیر این آگاهی بر رشد و نمو کودکان می پردازد.   روش کار: این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی بود که به منظور بررسی میزان آگاهی مادران از نحوه صحیح تغذیه نوزادان و شیرخواران و تأثیر آن در رشد و نمو کودکان در مرکز بهداشتی، درمانی هیر انجام گرفت. پرسشنامه ای حاوی 20 سوال تنظیم و پس از مراجعه به مراکز بهداشت تکمیل گردید. همچنین اندازه گیری وزن، قد و دور سر 100کودک زیر دو سال انجام شد. اطلاعات به دست آمده به کمک برنامه نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل گردید.   یافته ها: کلیه مادران در محدوده سنی بین 36 - 16 سال قرار داشته و همگی خانه دار بودند. از میان مادران مورد مطالعه، 15% بیسواد، 18% تحصیلات دبیرستانی و بالاتر و بقیه تحصیلات ابتدایی یا راهنمایی داشتند. 55% کودکان مورد مطالعه دختر و بقیه پسر بودند. 67% مادران از نحوه صحیح تغذیه نوزادان و شیر خواران آگاهی داشتند. 97% مادران نسبت به زمان شروع تغذیه کودک با مواد غذایی مختلف آگاهی ضعیف و 3% مادران آگاهی متوسط داشتند. هیچ یک از مادران از سطح آگاهی خوبی در این زمینه برخوردار نبودند.   نتیجه گیری : بر اساس نتایج این مطالعه و با توجه به پایین بودن سطح آگاهی مادران در زمینه زمان شروع غذاهای مختلف برای کودکان از یک سو و نیز نقش مهم تغذیه اصولی در رشد و نمو آنها از سوی دیگر، ارتقای میزان آگاهی مادران و نیز اعتلای بهداشت و سلامت نسل آینده ضروری است.fa_IR
dc.format.extent96
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Ardabil University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectآگاهیfa_IR
dc.subjectتغذیه نوزادان و شیرخوارانfa_IR
dc.subjectمرکز بهداشتی درمانیfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleمیزان آگاهی مادران از نحوه صحیح تغذیه نوزادان و شیرخواران در مرکز بهداشتی درمانی هیر،1380fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیلfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue1
dc.citation.spage26
dc.citation.epage29


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد