نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorتقی پور, حسنfa_IR
dc.contributor.authorنوروز, پرویزfa_IR
dc.contributor.authorدستگیری مهری, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorبافنده, یوسفfa_IR
dc.contributor.authorمهدوی, رضاfa_IR
dc.contributor.authorهاشمی مجد, کاظمfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T08:27:42Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T08:27:42Z
dc.date.available1399-08-23T08:27:42Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T08:27:42Z
dc.date.issued2014-09-01en_US
dc.date.issued1393-06-10fa_IR
dc.identifier.citationتقی پور, حسن, نوروز, پرویز, دستگیری مهری, سعید, بافنده, یوسف, مهدوی, رضا, هاشمی مجد, کاظم. (1393). برآورد میزان دریافت روزانه نیترات از طریق مواد غذایی و آب آشامیدنی در شهرهای ورزقان و پارس‌آباد با میزان شیوع متفاوت سرطان معده. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل, 14(3), 266-273.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7280
dc.identifier.issn2228-7299
dc.identifier.urihttp://jarums.arums.ac.ir/article-1-691-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/592044
dc.description.abstract  زمینه و هدف : نیترات یکی از آلاینده های مهم مواد غذایی و آب می باشد. ورود بیش از حد نیترات به بدن می تواند موجب افزایش احتمال خطر ابتلاء به سرطان معده و همچنین سایر مشکلات بهداشتی شود. هدف این مطالعه برآورد میزان دریافت روزانه نیترات در شهرهای ورزقان (با شیوع بالای سرطان معده) و پارس آباد (با شیوع پائین سرطان معده) و مقایسه آن در این دو شهر و همچنین مقایسه با استاندارد سازمان جهانی بهداشت بود.   روش کار: در این مطالعه مقایسه ای در فصول پاییز و بهار سال 1390 حدود 216 نمونه مواد غذایی (از گروه‌های مختلف مواد غذایی) و آب آشامیدنی جمع آوری و مقادیر غلظت نیترات آنها با روش رنگ سنجی اندازه‌گیری گردید. سپس بر اساس میزان مصرف مواد غذایی هر فرد در شبانه روز (طرح جامع مطالعات الگوی مصرف مواد غذایی خانوار و وضعیت تغذیه ای کشور) و غلظت نیترات اندازه گیری شده، میزان دریافت روزانه نیترات محاسبه گردید.   یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که میزان دریافت روزانه نیترات در شهر های ورزقان و پارس‌آباد به ترتیب 35/0 ± 53/8 و 54/0 ± 17/8 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن هر فرد بزرگسال می باشد، که از مقدار مجاز توصیه شده توسط FAO/WHO (صفر الی 7/3 میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن در روز) بسیار بیشتر می باشد. اختلاف معنی داری بین میزان دریافت روزانه نیترات در گروه های مختلف مواد غذایی در دو شهر مورد بررسی در مقطع زمانی مورد مطالعه مشاهده نگردید ( 05/0 >P ).   نتیجه گیری: با وجود آنکه اختلاف معنی داری بین میزان دریافت روزانه نیترات در دو شهر مورد بررسی مشاهده نگردید. میزان دریافت روزانه نیترات در هر دو شهر بسیار بالاتر از حد مجاز بود. لذا پایش، منشاء یابی و همچنین حذف منابع آلوده ساز در جهت کاهش آلودگی مواد غذایی توصیه می گردد.fa_IR
dc.format.extent137
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Ardabil University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectنیتراتfa_IR
dc.subjectمواد غذاییfa_IR
dc.subjectآب آشامیدنیfa_IR
dc.subjectسرطان معدهfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleبرآورد میزان دریافت روزانه نیترات از طریق مواد غذایی و آب آشامیدنی در شهرهای ورزقان و پارس‌آباد با میزان شیوع متفاوت سرطان معدهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیلfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue3
dc.citation.spage266
dc.citation.epage273


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد