| dc.contributor.author | نچواک, سید مصطفی | fa_IR |
| dc.contributor.author | آهنی کمانگر, شیدا | fa_IR |
| dc.contributor.author | نعمتی, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | صادقیه اهری, سعید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T08:27:10Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T08:27:11Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T08:27:10Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T08:27:11Z | |
| dc.date.issued | 2014-06-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-03-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نچواک, سید مصطفی, آهنی کمانگر, شیدا, نعمتی, علی, صادقیه اهری, سعید. (1393). بسامد مصرف میوه جات و سبزیجات و نمایه های استرس اکسیداتیو در کودکان مبتلا به سندرم داون. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل, 14(2), 184-192. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7280 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7299 | |
| dc.identifier.uri | http://jarums.arums.ac.ir/article-1-648-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/592006 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: شواهد اپیدمیولوژیکی و آزمایشگاهی حاکی از وجود استرس اکسیداتیو در بین مبتلایان به سندرم داون است. برخی از مطالعات نشان می دهند که رژیم های غذایی غنی از میوهجات و سبزیجات باعث کاهش قابل توجه شاخص های استرس اکسیداتیو می گردد. این بررسی با هدف بسامد مصرف میوهجات و سبزیجات و تاثیر آن بر نمایه های استرس اکسیداتیو در کودکان مبتلا به سندرم داون انجام گرفت. روش کار: در این بررسی اطلاعات مربوط به الگوی مصرف میوهجات و سبزیجات بوسیله پرسشنامه و با سؤال از والدین گردآوری گردید و غلظتهای مالون دی آلدیید (MDA) در نمونههای سرم و 8 - هیدروکسی- ´ 2-داکسی گوانوزین (8-OHdG) در نمونههای ادرار به عنوان شاخصهای استرس اکسیداتیو مورد اندازه گیری قرار گرفتند. از آزمونهای آماری تی استیودنت و آنالیز واریانس یک طرفه برای آنالیز داده ها استفاده گردید. یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که میانگین بسامد مصرف هفتگی میوهجات در بین کودکان مورد مطالعه مبتلا به سندرم داون 6/4 وعده (سروینگ) و سبزیجات 74/0 وعده (سروینگ) بود. هیچگونه رابطه معنی داری بین میزان مصرف میوهجات و سبزیجات و زیست شاخص های استرس اکسیداتیو در کودکان مورد مطالعه مشاهده نگردید. بر اساس همین یافته 9/65% از این کودکان هیچ نوع سبزی را مصرف نمی کردند و در بین بقیه نیز میزان مصرف کمتر از یک وعده در روز بود. همبستگی معنی داری بین بسامد مصرف میوه جات با مصرف سبزیجات وجود داشت ( r= 0/212 p< 0/04 ). نتیجه گیری: در این مطالعه رابطه معنی داری بین شاخص های استرس اکسیداتیو و میزان مصرف میوهجات و سبزیجات در کودکان مبتلا به سندرم داون مشاهده نگردید. این عدم ارتباط می تواند ناشی از مصرف کم میوهجات و سبزیجات توسط کودکان مبتلا به سندرم داون باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 145 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی اردبیل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Ardabil University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | میوه جات | fa_IR |
| dc.subject | سبزیجات | fa_IR |
| dc.subject | استرس اکسیداتیو | fa_IR |
| dc.subject | کودکان | fa_IR |
| dc.subject | سندرم داون | fa_IR |
| dc.subject | تخصصي | fa_IR |
| dc.title | بسامد مصرف میوه جات و سبزیجات و نمایه های استرس اکسیداتیو در کودکان مبتلا به سندرم داون | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله اصیل | fa_IR |
| dc.citation.volume | 14 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 184 | |
| dc.citation.epage | 192 | |