نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنچواک, سید مصطفیfa_IR
dc.contributor.authorآهنی کمانگر, شیداfa_IR
dc.contributor.authorنعمتی, علیfa_IR
dc.contributor.authorصادقیه اهری, سعیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T08:27:10Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T08:27:11Z
dc.date.available1399-08-23T08:27:10Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T08:27:11Z
dc.date.issued2014-06-01en_US
dc.date.issued1393-03-11fa_IR
dc.identifier.citationنچواک, سید مصطفی, آهنی کمانگر, شیدا, نعمتی, علی, صادقیه اهری, سعید. (1393). بسامد مصرف میوه جات و سبزیجات و نمایه های استرس اکسیداتیو در کودکان مبتلا به سندرم داون. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل, 14(2), 184-192.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7280
dc.identifier.issn2228-7299
dc.identifier.urihttp://jarums.arums.ac.ir/article-1-648-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/592006
dc.description.abstract  زمینه و هدف: شواهد اپیدمیولوژیکی و آزمایشگاهی حاکی از وجود استرس اکسیداتیو در بین مبتلایان به سندرم داون است. برخی از مطالعات نشان می دهند که رژیم های غذایی غنی از میوه­جات و سبزیجات باعث کاهش قابل توجه شاخص های استرس اکسیداتیو می گردد. این بررسی با هدف بسامد مصرف میوه­جات و سبزیجات و تاثیر آن بر نمایه های استرس اکسیداتیو در کودکان مبتلا به سندرم داون انجام گرفت.   روش کار: در این بررسی اطلاعات مربوط به الگوی مصرف میوه­جات و سبزیجات بوسیله پرسشنامه و با سؤال از والدین گردآوری گردید و غلظتهای مالون دی آلدیید (MDA) در نمونه‌های سرم و 8 - هیدروکسی- ´ 2-داکسی گوانوزین (8-OHdG) در نمونه‌های ادرار به عنوان شاخص‌های استرس اکسیداتیو مورد اندازه گیری قرار گرفتند. از آزمونهای آماری تی استیودنت و آنالیز واریانس یک طرفه برای آنالیز داده ها استفاده گردید.   یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که میانگین بسامد مصرف هفتگی میوه­جات در بین کودکان مورد مطالعه مبتلا به سندرم داون 6/4 وعده (سروینگ) و سبزیجات 74/0 وعده (سروینگ) بود. هیچگونه رابطه معنی داری بین میزان مصرف میوه­جات و سبزیجات و زیست شاخص های استرس اکسیداتیو در کودکان مورد مطالعه مشاهده نگردید. بر اساس همین یافته 9/65% از این کودکان هیچ نوع سبزی را مصرف نمی کردند و در بین بقیه نیز میزان مصرف کمتر از یک وعده در روز بود. همبستگی معنی داری بین بسامد مصرف میوه جات با مصرف سبزیجات وجود داشت ( r= 0/212 p< 0/04 ).   نتیجه گیری: در این مطالعه رابطه معنی داری بین شاخص های استرس اکسیداتیو و میزان مصرف میوه­جات و سبزیجات در کودکان مبتلا به سندرم داون مشاهده نگردید. این عدم ارتباط می تواند ناشی از مصرف کم میوه­جات و سبزیجات توسط کودکان مبتلا به سندرم داون باشد.fa_IR
dc.format.extent145
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Ardabil University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectمیوه جاتfa_IR
dc.subjectسبزیجاتfa_IR
dc.subjectاسترس اکسیداتیوfa_IR
dc.subjectکودکانfa_IR
dc.subjectسندرم داونfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleبسامد مصرف میوه جات و سبزیجات و نمایه های استرس اکسیداتیو در کودکان مبتلا به سندرم داونfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیلfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue2
dc.citation.spage184
dc.citation.epage192


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد