نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنعمتی, علیfa_IR
dc.contributor.authorمجید پور, علیfa_IR
dc.contributor.authorسقا, محسنfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T08:26:24Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T08:26:25Z
dc.date.available1399-08-23T08:26:24Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T08:26:25Z
dc.date.issued2003-06-01en_US
dc.date.issued1382-03-11fa_IR
dc.identifier.citationنعمتی, علی, مجید پور, علی, سقا, محسن. (1382). بررسی الگوی مصرف مواد غذایی در جمعیت روستایی اردبیل، 1378. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل, 3(2), 52-58.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7280
dc.identifier.issn2228-7299
dc.identifier.urihttp://jarums.arums.ac.ir/article-1-533-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/591941
dc.description.abstractزمینه و هدف: وضعیت تغذیه هر فرد به عوامل متعددی بستگی دارد. بررسی مسایل و مشکلات غذا و تغذیه، از جمله تعیین الگوی مصرف مواد غذایی در تعیین سیاست ها و برنامه های تغذیه ای، رفع کمبود های غذایی، ارتقای سطح تغذیه و پیشگیری از بیماری های ناشی از سوء تغذیه در جامعه راهگشا هستند. هدف از این بررسی تعیین میزان انرژی، مواد مغذی مصرفی، عادات تغذیه ای و الگوی مصرف مواد غذایی در جمعیت روستایی شهر اردبیل بود. روش کار: این بررسی یک مطالعه توصیفی- مقطعی است که در 250 خانوار از 15 روستای شهرستان اردبیل به روش تصادفی ساده انجام گرفت. از تمامی افراد خانوار بررسی غذایی بوسیله یادآمد خوراک 24 ساعته و بسامد مصرف مواد غذایی به عمل آمد. اطلاعات بدست آمده توسط نرم افزارهای Food Processor و SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که دریافت روی، سلنیوم، ویتامین B2 و اسید فولیک در مردان و زنان روستایی کمتر از مقادیر توصیه شده سازمان بهداشت جهانی بود (p<0/001)، در صورتی که دریافت برخی از مـواد مغـذی مثـل پروتئیـن، آهـن و کلسیـم افـراد روستایـی بیشـتر از مقادیـر توصـیـه شـده سازمـان جهانـی بهـداشت بود (p<0/001). حدود 20% افراد روستایی کالری دریافتی شان کمتر از 75% مقادیر توصیه شده سازمان بهداشت جهانی بود، که بیشتر در مردان روستایی دیده شد. نتایج حاصل از تکرار مصرف موادغذایی نشان داد که عمده غذای مصرفی جوامع روستایی نان لواش، سیب زمینی، تخم مرغ، شیر، بیسکویت، ماست، سیر، پیاز، روغن نباتی، کره و گوجه فرنگی بود. نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که دریافت نامناسب برخی از مواد مغذی در برنامه غذایی افراد روستایی وجود داشت. پیشنهاد می شود به منظور بهبود وضعیت تغذیه روستاییان می بایست مصرف منظم گروه های مختلف مواد غذایی آموزش داده شوند.fa_IR
dc.format.extent2121
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Ardabil University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectالگوی مصرفfa_IR
dc.subjectمواد غذاییfa_IR
dc.subjectجمعیت روستاfa_IR
dc.subjectاردبیلfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleبررسی الگوی مصرف مواد غذایی در جمعیت روستایی اردبیل، 1378fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیلfa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue2
dc.citation.spage52
dc.citation.epage58


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد