| dc.contributor.author | سوادی اسکویی, سیاوش | fa_IR |
| dc.contributor.author | علیزاده اسکویی, پرنیان | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمدی, نرمین | fa_IR |
| dc.contributor.author | کیمیایی, سودابه | fa_IR |
| dc.contributor.author | وطن دوست, حسین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T08:25:52Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T08:25:53Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T08:25:52Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T08:25:53Z | |
| dc.date.issued | 2007-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1386-01-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سوادی اسکویی, سیاوش, علیزاده اسکویی, پرنیان, محمدی, نرمین, کیمیایی, سودابه, وطن دوست, حسین. (1386). رابطه مصرف میان وعده ها و نوشیدنی های شیرین در ساعات حضور در مدرسه با میزان پوسیدگی مولر اول دائمی. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل, 7(1), 46-51. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7280 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7299 | |
| dc.identifier.uri | http://jarums.arums.ac.ir/article-1-402-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/591904 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: رشد فزاینده صنعت غذاهای حاضری منجر به تغییر عادات غذایی به سمت مصرف غذاهای میان وعده شده است. کودکان و بخصوص دانش آموزان نیز در این تغییر عادت غذایی قرار گرفته و به مصرف کنندگان اصلی مواد فوق تبدیل شده اند. هدف از مطالعه حاضر بررسی وضعیت مصرف میان وعده ها و نوشیدنی های شیرین در ساعات حضور در مدرسه توسط دانش آموزان و رابطه آن با میزان پوسیدگی مولر اول دائمی می باشد. روش کار : در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، جمعیت مورد مطالعه 400 دانش آموز پسر12- 8 ساله مدارس منطقه 5 تبریز بودند. اطلاعات از طریق تکمیل پرسشنامه و معاینه توسط مصاحبه گر حاصل شد. یافته ها از طریق روش های آماری توصیفی و آزمون مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. یافته ها: بین مواد مورد پرسش در هر گروه بیسکویت، کشمش و توت خشک و ساندیس بالاترین میزان مصرف را به خود اختصاص دادند. تقریباً همه دانش آموزان (91%) از مواد ذکر شده در پرسشنامه در ساعات حضور در مدرسه استفاده می کردند. میزان پوسیدگی مولر اول که به صورت DMFT (دندان های پوسیده، از دست داده، پر شده) تعریف شده با افزایش دفعات مصرف میان وعده ها افزایش نشان داد. نتیجه گیری: مصرف میان وعده ها و نوشیدنی های شیرین در میان دانش آموزان مدارس ابتدایی تبریز بالاست و افزایش دفعات مصرف آنها با افزایش میزان پوسیدگی مولر اول دایمی همراه است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 127 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی اردبیل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Ardabil University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | پوسیدگی دندان | fa_IR |
| dc.subject | رژیم غذایی | fa_IR |
| dc.subject | غذای میان وعده | fa_IR |
| dc.subject | سلامت مدارس | fa_IR |
| dc.subject | تخصصي | fa_IR |
| dc.title | رابطه مصرف میان وعده ها و نوشیدنی های شیرین در ساعات حضور در مدرسه با میزان پوسیدگی مولر اول دائمی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله اصیل | fa_IR |
| dc.citation.volume | 7 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 46 | |
| dc.citation.epage | 51 | |