نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحسین خانی, علیfa_IR
dc.contributor.authorنعمتی, علیfa_IR
dc.contributor.authorناصر سعید, میتراfa_IR
dc.contributor.authorحسین زاده, شهنازfa_IR
dc.contributor.authorبراک, منوچهرfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T08:25:30Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T08:25:30Z
dc.date.available1399-08-23T08:25:30Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T08:25:30Z
dc.date.issued2012-11-01en_US
dc.date.issued1391-08-11fa_IR
dc.identifier.citationحسین خانی, علی, نعمتی, علی, ناصر سعید, میترا, حسین زاده, شهناز, براک, منوچهر. (1391). بررسی ارتباط بین انواع سنگ های ادراری با فاکتورهای تغذیه در بیماران مبتلا به سنگهای ادراری شهر اردبیل. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل, 12(5), 65-76.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7280
dc.identifier.issn2228-7299
dc.identifier.urihttp://jarums.arums.ac.ir/article-1-100-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/591873
dc.description.abstractزمینه و هدف: سنگ های ادراری سومین بیماری شایع دستگاه ادراری است. ارتباطی بین سنگ های ادرای با رژیم غذائی تا حدودی شناخته شده است، ولی موارد ضد و نقیض در این زمینه وجود دارد. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط بین انواع سنگ های ادراری با مقدار مواد مغذی مصرفی و عادات تغذیه ای بیماران مبتلا به سنگ های ادراری بود. روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی توصیفی- تحلیلی است که در سال های 88- 1387 و بر روی 150 بیماران مبتلا به سنگ مجاری ادراری (91 مرد و 59 زن) در شهر اردبیل انجام گرفت. اطلاعات مربوط به آنالیز سنگ های ادراری، نوع سنگ در گرافی، اقدامات پیشگیرانه و نوع آب مصرفی ثبت گردید. با استفاده از پرسشنامه های بسامد مصرف مواد غذائی و یادآمد خوراک 24 ساعته سه روز در هفته اطلاعات غذائی گرفته شد. داده ها توسط نرم افزاهای SPSS و III Food Processor و برنامه آماری ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: نتایج نشان داد که شایعترین نوع سنگهای ادراری در مردان و زنان از نوع اگزالات کلسیم و کمترین آن فسفات آمونیوم بود. ارتباط معنی دار معکوسی بین میزان بتاکاروتن مصرفی و درصد سنگ اسیداوریک وجود داشت، در صورتی که ارتباط معنی دار مستقیمی بین میزان مصرف ویتامین A و فولاسین و درصد سنگ اسید اوریک مشاهده شد ( 05/0 >p). ارتباط معنی دار مستقیمی بین مصرف پنیر و ترشیجات با سنگ فسفات کلسیم وجود داشت ( 05/0 >p). هیچ ارتباط معنی‌داری بین دریافت سایر مواد مغذی و مواد غذائی با انواع سنگهای مجاری ادراری یافت نگردید. نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه اخیر نشان داد که مصرف برخی از مواد مغذی مانند فولاسین و ویتامینA و برخی از مواد غذائی مانند پنیر ارتباطی با بروز برخی از سنگهای ادراری داشت، بنابراین با رعایت دقیق و صحیح رژیمهای غذایی احتمالا بتوان از بروز و ظهور بیماریهای مربوط به سنگهای ادراری جلوگیری نمود.fa_IR
dc.format.extent200
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Ardabil University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectسنگ مجاری ادرارfa_IR
dc.subjectمواد غذاییfa_IR
dc.subjectعادات غذاییfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleبررسی ارتباط بین انواع سنگ های ادراری با فاکتورهای تغذیه در بیماران مبتلا به سنگهای ادراری شهر اردبیلfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیلfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue5
dc.citation.spage65
dc.citation.epage76


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد