نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفیضی, ایرجfa_IR
dc.contributor.authorاسمعیل‌پور, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorنعمتی, علیfa_IR
dc.contributor.authorعیسی زاده, خاطرهfa_IR
dc.contributor.authorفیضی, فریدهfa_IR
dc.contributor.authorمنتظری, وحیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T08:23:59Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T08:24:00Z
dc.date.available1399-08-23T08:23:59Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T08:24:00Z
dc.date.issued2017-10-01en_US
dc.date.issued1396-07-09fa_IR
dc.identifier.citationفیضی, ایرج, اسمعیل‌پور, سعید, نعمتی, علی, عیسی زاده, خاطره, فیضی, فریده, منتظری, وحید. (1396). تأثیر مکمل -Lکارنیتین بر تراز ازته، BUN سرم، برخی سنجه‌های هماتولوژیک، مدت بستری و نتیجه عمل جراحی در بیماران سرطان مری. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل, 17(3), 363-374.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7280
dc.identifier.issn2228-7299
dc.identifier.urihttp://jarums.arums.ac.ir/article-1-1457-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/591750
dc.description.abstractزمینه و هدف: استفاده از مکمل‌ها از جمله –Lکارنیتین، حمایت‌های تغذیه‌ای ایده‌آل و تغذیه زودهنگام بعد از عمل جراحی در سرطان، می‌تواند در پیشگیری از عوارض بیماران مهم باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر تغذیه زودهنگام غنی از L -کارنیتین بر عوارض عمل جراحی سرطان مری و طول مدت بستری در بخش‌های بیمارستان انجام گردید. روش کار: در یک کارآزمایی بالینی، 50 نفر از بیماران مبتلا به سرطان مری تحت عمل جراحی در دو گروه مساوی به صورت تصادفی برای بررسی انتخاب شدند. با استفاده از پرسشنامه یادداشت غذائی اطلاعات تغذیه‌ای استخراج گردید. از هر دو گروه قبل از شروع و انتهای مطالعه نمونه خونی پایه و نمونه ادرار 24 ساعته به ترتیب برای اندازه‌گیری فاکتورهای خونی (مثل شمارش سلول‌های خون، هموگلوبین، هماتوکریت و اوره خون) و تراز ازته گرفته شد. سپس به گروه مداخله در اولین روز بعد از عمل جراحی مکمل-L  کارنیتین به میزان روزانه 3 گرم در 3 دوز منقسم به همراه رژیم غذائی روتین بیمارستان در هر وعده غذایی و به گروه شاهد رژیم غذائی روتین بیمارستان به مدت ده روز داده شد. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های تی مستقل، تی زوجی و کای دو تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: نتایج نشان داد که تغییرات میانگین BUN و تراز ازته در دو گروه بعد از مداخله اختلاف معنی‌داری داشت (0/05>p).  بیمارانی که تغذیه زودهنگام غنی از-L  کارنیتین را شروع کرده بودند، مدت زمان کمتری در بخش‌های بیمارستان سپری کرده و زودتر ترخیص شدند، بطوریکه این اختلاف با گروه کنترل معنی‌دار بود (0/05>p). نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که‌ تغذیه زودهنگام غنی ازL کارنیتین احتمالاً بتواند بر طول مدت بستری بیماران مبتلا به سرطان مری بعد از عمل جراحی در بخش‌های بیمارستان تاثیر مثبت بگذارد.fa_IR
dc.format.extent1141
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Ardabil University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectسرطان مریfa_IR
dc.subject-Lکارنیتینfa_IR
dc.subjectتغذیه زودهنگامfa_IR
dc.subjectتراز ازتهfa_IR
dc.subjectعوارض جراحیfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleتأثیر مکمل -Lکارنیتین بر تراز ازته، BUN سرم، برخی سنجه‌های هماتولوژیک، مدت بستری و نتیجه عمل جراحی در بیماران سرطان مریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیلfa_IR
dc.contributor.departmentگروه جراحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentپزشک عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ، اردبیل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیوشیمی و تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ، اردبیل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه اپیدمیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ، اردبیل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentبخش مامائی، بیمارستان امام خمینی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ، اردبیل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه جراحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، تبریز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume17
dc.citation.issue3
dc.citation.spage363
dc.citation.epage374


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد