| dc.contributor.author | فیضی, ایرج | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسمعیلپور, سعید | fa_IR |
| dc.contributor.author | نعمتی, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | عیسی زاده, خاطره | fa_IR |
| dc.contributor.author | فیضی, فریده | fa_IR |
| dc.contributor.author | منتظری, وحید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T08:23:59Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T08:24:00Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T08:23:59Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T08:24:00Z | |
| dc.date.issued | 2017-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-07-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | فیضی, ایرج, اسمعیلپور, سعید, نعمتی, علی, عیسی زاده, خاطره, فیضی, فریده, منتظری, وحید. (1396). تأثیر مکمل -Lکارنیتین بر تراز ازته، BUN سرم، برخی سنجههای هماتولوژیک، مدت بستری و نتیجه عمل جراحی در بیماران سرطان مری. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل, 17(3), 363-374. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7280 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7299 | |
| dc.identifier.uri | http://jarums.arums.ac.ir/article-1-1457-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/591750 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: استفاده از مکملها از جمله –Lکارنیتین، حمایتهای تغذیهای ایدهآل و تغذیه زودهنگام بعد از عمل جراحی در سرطان، میتواند در پیشگیری از عوارض بیماران مهم باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر تغذیه زودهنگام غنی از L -کارنیتین بر عوارض عمل جراحی سرطان مری و طول مدت بستری در بخشهای بیمارستان انجام گردید.
روش کار: در یک کارآزمایی بالینی، 50 نفر از بیماران مبتلا به سرطان مری تحت عمل جراحی در دو گروه مساوی به صورت تصادفی برای بررسی انتخاب شدند. با استفاده از پرسشنامه یادداشت غذائی اطلاعات تغذیهای استخراج گردید. از هر دو گروه قبل از شروع و انتهای مطالعه نمونه خونی پایه و نمونه ادرار 24 ساعته به ترتیب برای اندازهگیری فاکتورهای خونی (مثل شمارش سلولهای خون، هموگلوبین، هماتوکریت و اوره خون) و تراز ازته گرفته شد. سپس به گروه مداخله در اولین روز بعد از عمل جراحی مکمل-L کارنیتین به میزان روزانه 3 گرم در 3 دوز منقسم به همراه رژیم غذائی روتین بیمارستان در هر وعده غذایی و به گروه شاهد رژیم غذائی روتین بیمارستان به مدت ده روز داده شد. دادهها با استفاده از آزمونهای تی مستقل، تی زوجی و کای دو تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: نتایج نشان داد که تغییرات میانگین BUN و تراز ازته در دو گروه بعد از مداخله اختلاف معنیداری داشت (0/05>p). بیمارانی که تغذیه زودهنگام غنی از-L کارنیتین را شروع کرده بودند، مدت زمان کمتری در بخشهای بیمارستان سپری کرده و زودتر ترخیص شدند، بطوریکه این اختلاف با گروه کنترل معنیدار بود (0/05>p).
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان میدهد که تغذیه زودهنگام غنی ازL کارنیتین احتمالاً بتواند بر طول مدت بستری بیماران مبتلا به سرطان مری بعد از عمل جراحی در بخشهای بیمارستان تاثیر مثبت بگذارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1141 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی اردبیل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Ardabil University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | سرطان مری | fa_IR |
| dc.subject | -Lکارنیتین | fa_IR |
| dc.subject | تغذیه زودهنگام | fa_IR |
| dc.subject | تراز ازته | fa_IR |
| dc.subject | عوارض جراحی | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | تأثیر مکمل -Lکارنیتین بر تراز ازته، BUN سرم، برخی سنجههای هماتولوژیک، مدت بستری و نتیجه عمل جراحی در بیماران سرطان مری | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله اصیل | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه جراحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | پزشک عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ، اردبیل، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بیوشیمی و تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ، اردبیل، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه اپیدمیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ، اردبیل، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | بخش مامائی، بیمارستان امام خمینی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ، اردبیل، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه جراحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، تبریز، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 17 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 363 | |
| dc.citation.epage | 374 | |