نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorطریقت اسفنجانی, علیfa_IR
dc.contributor.authorمهدوی, رضاfa_IR
dc.contributor.authorقائم مقامی, جمالfa_IR
dc.contributor.authorصفائیان, عبدالرسولfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T08:23:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T08:23:13Z
dc.date.available1399-08-23T08:23:12Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T08:23:13Z
dc.date.issued2003-09-01en_US
dc.date.issued1382-06-10fa_IR
dc.identifier.citationطریقت اسفنجانی, علی, مهدوی, رضا, قائم مقامی, جمال, صفائیان, عبدالرسول. (1382). مقایسه وضعیت تغذیه‌ای دانشجویان‌ دختر خوابگاهی و غیرخوابگاهی در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، 1378. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل, 3(3), 44-52.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7280
dc.identifier.issn2228-7299
dc.identifier.urihttp://jarums.arums.ac.ir/article-1-522-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/591685
dc.description.abstractزمینه و هدف: تغذیه مناسب بویژه دریافت انرژی و مواد مغذی ضروری و کافی در دختران جوان بخصوص در دانشجویان به خاطر مسایل فیزیولوژیک و سلامتی حایز اهمیت است. در این سنین تغییراتی در شیوه زندگی رخ می دهد، که می تواند بر وضعیت تغذیه ای دانشجویان اثرات مهمی داشته باشد، بنابراین در مطالعه حاضر وضعیت تغذیه ای، انرژی و مواد مغذی ضروری دریافتی دانشجویان دختر خوابگاهی و غیرخوابگاهی مورد بررسی قرار گرفت.روش کار: در این مطالعه توصیفی تحلیلی، وضعیت تغذیه ای 82 دانشجوی دختر خوابگاهی و 74 دانشجوی دختر غیرخوابگاهی مورد بررسی قرار گرفت. افراد مورد بررسی در محدوده سنی 24ـ 18 سال قرار داشتند و با استفاده از اندازه گیری های تن سنجی و روش یادداشت سه روزه مواد غذایی مصرفی شامل یک روز تعطیل در شهر اردبیل در سال 1378مورد بررسی قرار گرفتند. از برنامه رایانه ای Food Processor2 برای آنالیز مواد غذایی و از EPI6برای آنالیز یافته ها و مقایسه بین دو گروه استفاده گردید.یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که میانگین انرژی مصرفی روزانه دانشجویان دختر خوابگاهی و غیرخوابگاهی به ترتیب24±2247 و21± 2192 کیلوکالری بود که تفاوت بین دو گروه معنی دارنبود. انرژی دریافتی از کربوهیدراتها در دانشجویان خوابگاهی به طور معنی داری بیشتر ولی انرژی دریافتی از پروتئینها و چربیها کمتر از دانشجویان غیرخوابگاهی بود (p<0/001). 34/2 % دانشجویان خوابگاهی و 58/1% دانشجویان غیرخوابگاهی بیش از 30 % انرژی خود را از چربی دریافت کرده بودند. همچنین 85/4% دانشجویان خوابگاهی و 44/6% دانشجویان غیرخوابگاهی، روزانه کمتر از 15 گرم فیبر غذایی دریافت کرده بودند. میانگین دریافتی کلسیم، منیزیم، ویتامینهای A، C و فولاسین در دانشجویان خوابگاهی به طور معنی داری کمتر از دانشجویان غیرخوابگاهی بود (p<0/001).نتیجه گیری: با وجود نارسایی هایی در دریافت بعضی از ریزمغذی ها، وضعیت تغذیه ای دانشجویان غیرخوابگاهی مطلوبتر از دانشجویان خوابگاهی است، بنابراین اصلاح و بهبود برنامه های غذایی غذاخوری های دانشجویی جهت رفع مشکلات تغذیه ای توصیه می گردد.fa_IR
dc.format.extent2268
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Ardabil University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectوضعیت تغذ‌یه‌ایfa_IR
dc.subjectدریافت انرژیfa_IR
dc.subjectمواد مغذیfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleمقایسه وضعیت تغذیه‌ای دانشجویان‌ دختر خوابگاهی و غیرخوابگاهی در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، 1378fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیلfa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue3
dc.citation.spage44
dc.citation.epage52


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد