نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقربان زاده, المیراfa_IR
dc.contributor.authorضعیفی زاده, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T08:22:30Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T08:22:31Z
dc.date.available1399-08-23T08:22:30Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T08:22:31Z
dc.date.issued2018-01-01en_US
dc.date.issued1396-10-11fa_IR
dc.identifier.citationقربان زاده, المیرا, ضعیفی زاده, محمد. (1396). تاثیر عصاره قره‫قات بر مهار سلول‫های سرطانی پروستات. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل, 17(4), 487-496.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7280
dc.identifier.issn2228-7299
dc.identifier.urihttp://jarums.arums.ac.ir/article-1-1493-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/591628
dc.description.abstractزمینه و هدف: سرطان پروستات یکی از شایعترین سرطان‫های دنیا است و انتظار می‫رود نیاز به پیشگیری از این بیماری در آینده افزایش شگرفی یابد. در عرصه جدید ظهور علم ژنتیک تغذیه ای به دنبال بررسی اثرآنتی اکسیدان‫های طبیعی بر روی متیله شدن بیش از حد ژن‫ها، این پژوهش با هدف بررسی اثر پلی فنل و آنتو سیانین عصاره قره قات بر روی رده سلولی PC-3 سرطان پروستات و نیز بر روی متیلاسیون و تغییرات بیان ژن GSTP1 انجام شده است. روش کار: جهت سنجش حیات سلولی توسط سنجش تترازولیوم (MTT) عصاره قره قات به ترتیب با غلظت‫های (4500، 2250، 1125، 562/50، 140/62، 70/31، 35/15، 17/57، 8/78 و 4/39 ppm) به مدت 24، 48 و 72 ساعت بر روی PC-3 کشت شده در محیط کشت در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. برای بررسی میزان بیان ژن GSTP1 با روش qRT-PCR از عصاره قره قات با دوزهای (156، 312، 625، 1250 و 2500 ppm ) استفاده شد. یافته‫ها: عصاره قره قات با غلظت ppm70 -35 به طور معناداری زنده مانی سلول‫های PC-3 را کاهش داده است. در اثر تیمار با ppm 1250، میزان بیان ژن گلوتاتیون اس- ترانسفراز نسبت به کنترل افزایش معناداری نشان داده است. نتیجه گیری: عصاره قره قات می تواند در سلول‫های سرطان پروستات انسانی (PC-3) باعث کاهش زنده مانی این سلول‫ها و افزایش بیان ژن گلوتاتیون اس- ترانسفراز شود که آن نیز می‫تواند از طریق تغییر مسیر سرطانی بودن سلول‫ها یا متیل برداری از CpG قابل توجیه باشد.fa_IR
dc.format.extent1129
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Ardabil University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectقره قاتfa_IR
dc.subjectآنتی اکسیدانfa_IR
dc.subjectسلول‫های سرطانیfa_IR
dc.subjectپروستاتfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleتاثیر عصاره قره‫قات بر مهار سلول‫های سرطانی پروستاتfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیلfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده علوم، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده علوم، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایرانfa_IR
dc.citation.volume17
dc.citation.issue4
dc.citation.spage487
dc.citation.epage496


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد