نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاقبالی زیارت, رقیهfa_IR
dc.contributor.authorغیاثوندیان, شهرزادfa_IR
dc.contributor.authorذاکری مقدم, معصومهfa_IR
dc.contributor.authorکاظم نژاد, انوشیروانfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T08:22:27Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T08:22:27Z
dc.date.available1399-08-23T08:22:27Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T08:22:27Z
dc.date.issued2018-01-01en_US
dc.date.issued1396-10-11fa_IR
dc.identifier.citationاقبالی زیارت, رقیه, غیاثوندیان, شهرزاد, ذاکری مقدم, معصومه, کاظم نژاد, انوشیروان. (1396). تاثیر مشاوره تغذیه بر رفتار تغذیه ای بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل, 17(4), 447-455.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7280
dc.identifier.issn2228-7299
dc.identifier.urihttp://jarums.arums.ac.ir/article-1-1489-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/591624
dc.description.abstractزمینه و هدف: رفتار غذایی مناسب در کنترل بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی عروقی تاثیر دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثربخشی مشاوره تغذیه بر ارتقاء رفتار غذایی و سبک زندگی و تغذیه سالم در بیماران آنفارکتوس میوکارد انجام شد. روش کار: در این مطالعه‌ی مداخله‌ای 120 بیمار که در بخش های مراقبت های ویژه قلبی بیمارستان بستری بودند، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به دو گروه تخصیص یافتند. داده ها با استفاده از دو پرسشنامه MEDFICS و دموگرافیک جمع آوری شد. پس از اجرای پرسشنامه، گروه آزمایشی (60 نفر) دارای امتیاز بیشتر از 70، مشاوره تغذیه دریافت کردند. پس از پایان مشاوره تغذیه (3 جلسه 90 دقیقه ای)، آزمودنی ها از نظر رفتار تغذیه ای مجدداً ارزیابی شدند. داده ها با استفاده از آزمون t در نرم افزار SPSS-20 تحلیل شد. یافته ها: میانگین سن واحد پژوهش 11/56±62/37 سال و 53/7 درصد زن بودند. میانگین نمره MEDFICS قبل از مشاوره در گروه مداخله 14/8±43/2 و گروه کنترل 18/2±43/5 بود. این اختلاف بین دو گروه معنی دار نبود (0/3=p). میانگین نمره MEDFICS بعد از مداخله در گروه مشاوره 42/62±13/1و گروه کنترل 22/4±23/3بود. این اختلاف بین گروهها معنی دار بود (0/001<p). نتیجه گیری: نمره MEDFICS در بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد با مشاوره تغذیه ای بهبود یافت. به نظر می رسد اجرای روش مشاوره تغذیه ای در مورد رژیم غذایی بیماران انفارکتوس میوکارد، می تواند در کاهش علایم این بیماری موثر واقع شود.  fa_IR
dc.format.extent1157
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Ardabil University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectانفارکتوس میوکاردfa_IR
dc.subjectرفتار تغذیه ایfa_IR
dc.subjectمشاورهfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleتاثیر مشاوره تغذیه بر رفتار تغذیه ای بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکاردfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیلfa_IR
dc.contributor.departmentگروه پرستاری ومامایی، دانشکده پرستاری ومامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران،fa_IR
dc.contributor.departmentگروه پرستاری ومامایی، دانشکده پرستاری ومامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران،fa_IR
dc.contributor.departmentگروه آموزش پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه آمار زیستی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume17
dc.citation.issue4
dc.citation.spage447
dc.citation.epage455


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد