تأثیر انتروکوک های جدا شده از پنیر محلی بر روی چربی ها و سایتوکاین های سرم در موش
(ندگان)پدیدآور
صولتی, جلالسبکبار, آذروند یوسفی, جلیلکلخورانی, نسریننوع مدرک
Textمقاله اصیل
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف : مطالعات نشان داده است که باکتریهای پروبیوتیک نقش مفیدی در سلامت جانوران ایفاء میکنند. باکتریهای پروبیوتیک میتوانند باعث جلوگیری از رشد پاتوژن ها در دستگاه گوارش، بهبود مصرف چربیها و تقویت سیستم ایمنی شوند. در تحقیق حاضر گونههای انتروکوکوس از نمونه پنیر محلی ایران جداسازی گردیده و فعالیت پروبیوتیکی آنها مانند اثر بر سطح چربیها، گلوکز و سایتوکاینهای ( IL-6 , IL-10, IL-2 ) بررسی گردید. روش کار: نمونه پنیر محلی از استان اردبیل تهیه گردید. انتروکوکهای موجود در پنیر محلی بواسطه محیط کشتهای انتخابی جداسازی گردیده و با استفاده از تستهای تخمیر قند شناسایی شدند. اثرات بازدارنگی انتروکوکهای جداسازی شده بروش کشت چاهکی بر روی سودوموناس ائروژینوزا و پاتوژنهای دستگاه گوارش شامل شیگلا دیسانتری، اشریشیاکلی، سالمونلا تیفی موریوم بررسی گردید. برای مطالعه اثرات پروبیوتیکی انتروکوکهای جداسازی شده در جانوران زنده، موشهای سوری نژاد NMRI به گروههای مختلف تقسیم شده و به مدت دو هفته دوزهای مختلف انتروکوکهای جداسازی شده را در رقتهای معادل کدورتهای 2 ( CFU/mL 108× 6 )، 3 ( CFU/mL 108× 9 ) و4 ( CFU/mL 108× 12 ) مک فارلند به حجم 1 میلی لیتر به ازای هر موش بصورت دهانی (گاواژ) دریافت کردند. پس از دو هفته تیمار مداوم سطح کلسترول، تریگلیسیرید، LDL و HDL به روش طیف سنجی و با استفاده از اسپکتروفتومتر و سطح اینترلوکینهای 2، 6 و 10 سرم به روش الیزا اندازه گیری شد . یافته ها: نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان میدهد که تیمار با گونه فاسیوم باعث کاهش سطح کلسترول خون و افزایش سطح اینترلوکین 10 در سرم موشها میگردد اما اثر معنیداری بر سطح گلوکز، تریگلیسریدها و اینترلوکینهای 2 و 6 ندارد (05/0 p
کلید واژگان
انتروکوکپروبیوتیک
چربی ها
سایتوکاین ها
تخصصي
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2010-12-011389-09-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی اردبیلشاپا
2228-72802228-7299




