نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorتذکری, زهراfa_IR
dc.contributor.authorزارع, مریمfa_IR
dc.contributor.authorمیرزا رحیمی, مهردادfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T08:18:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T08:18:45Z
dc.date.available1399-08-23T08:18:44Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T08:18:45Z
dc.date.issued2002-12-01en_US
dc.date.issued1381-09-10fa_IR
dc.identifier.citationتذکری, زهرا, زارع, مریم, میرزا رحیمی, مهرداد. (1381). تاثیر آموزش تغذیه بر میزان قندخون و درشت مغذی های دریافتی بیماران دیابتی وابسته به انسولین، 1379. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل, 2(4), 17-22.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7280
dc.identifier.issn2228-7299
dc.identifier.urihttp://jarums.arums.ac.ir/article-1-544-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/591379
dc.description.abstract  زمینه و هدف: دیابت یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی جهان و بیماری مزمنی است که مراقبت های مداوم را می طلبد و به همین جهت لازم است تا بیماران فوق تحت آموزش های خود مراقبتی و تغذیه ای قرار گیرند. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر آموزش تغذیه بر میزان قند خون و درشت مغذی های دریافتی بیماران دیابتی وابسته به انسولین انجام گرفت.   روش کار: 24 بیمار دیابتی زیر 20 سال از مراجعین به مرکز آموزش درمانی علی اصغر اردبیل در سال 1379 که حاضر به شرکت در کلاس های آموزشی شدند به عنوان نمونه انتخاب و پس از جلب رضایت بیماران یاد آمد خوراک و قندخون آن ها قبل و بعد آموزش کنترل و با استفاده از آزمون تی - زوج ونرم افزار Food Processor و SPSS تجزیه ، تحلیل و مقایسه شدند.   یافته ها: بررسی نشان داد که قند خون قبل و بعد از آموزش تغییر کرد ولی نتایج آماری معنی‌داری وجود نداشت. می ـ زان درشت مغذی های دریافتی (کربوهیدرات- چربی- پروتئین) قبل و بعد از آموزش رابطه معنی دار آماری داشت و پ ـ س از آموزش نتایج با مقادی ـ ر توصیه ای WHO هم خوان ـ ی داشت. می ـ زان HbA1C اکث ـ ر بیم ـ اران در سط ـ ح 12 - 9 درصد بود، که نشانگر کنترل بیماری در سطح متوسط می باشد و میزان هیپوگلیسمی در مدت مطالعه از 2/4% به 3% کاهش یافت.   نتیجه گیری: هر چند تغییرات چشم گیری در میزان قند خون مشاهده نشد، ولی میزان HbA1C و درشت مغذی های دریافتی نشانگر تاثیر مثبت آموزش های تغذیه ای در این بیماران بود.fa_IR
dc.format.extent1118
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Ardabil University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectآموزش تغذیهfa_IR
dc.subjectدیابت وابسته به انسولینfa_IR
dc.subjectHbA1Cfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleتاثیر آموزش تغذیه بر میزان قندخون و درشت مغذی های دریافتی بیماران دیابتی وابسته به انسولین، 1379fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیلfa_IR
dc.citation.volume2
dc.citation.issue4
dc.citation.spage17
dc.citation.epage22


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد