نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorربیعی, میتراfa_IR
dc.contributor.authorزرینی, غلامرضاfa_IR
dc.contributor.authorمهدوی, مجیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T08:18:18Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T08:18:20Z
dc.date.available1399-08-23T08:18:18Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T08:18:20Z
dc.date.issued2018-07-01en_US
dc.date.issued1397-04-10fa_IR
dc.identifier.citationربیعی, میترا, زرینی, غلامرضا, مهدوی, مجید. (1397). سمیت سلولی لاکتوباسیل‫های جداسازی شده از پنیرهای سنتی آذربایجان بر سلول‫های سرطان کلورکتال HCT116 و غربالگری سویه‫های برتر. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل, 18(2), 191-203. doi: 10.29252/jarums.18.2.191fa_IR
dc.identifier.issn2228-7280
dc.identifier.issn2228-7299
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.29252/jarums.18.2.191
dc.identifier.urihttp://jarums.arums.ac.ir/article-1-1439-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/591347
dc.description.abstractزمینه و هدف: سرطان کولورکتال یکی از شایع‫ترین عوامل سرطان در دنیا است. توجه زیادی روی مکمل‫های غذایی که می‫توانند فلور روده را به عنوان عوامل پیشگیری‫کننده از سرطان کولون تغییر دهند، متمرکز است. طبق تحقیقات انجام‫شده، باکتری‫های تولید کننده لاکتیک اسید موجود در مواد غذایی به صورت بالقوه قادر به القای آپوپتوز هستند. در این زمینه بیشترین بررسی روی جنس لاکتوباسیلوس بوده است. طی این پروژه، فعالیت سمیت سلولی متابولیت‫های حاصل از لاکتوباسیل‫های جداسازی‫شده از پنیرهای سنتی آذربایجان بر روی سلول‫های سرطان کلورکتال HCT116 مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: در این مطالعه تحلیلی، نمونه های پنیرهای سنتی لیقوان و کوزه منطقه آذربایجان جمع آوری و از محیط کشت MRS  برای جداسازی لاکتوباسیل ها استفاده شد. جدایه‫ها پس از شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی، جهت تولید متابولیت و جداسازی مایع رویی در محیط MRS مایع کشت داده شدند. اثر مهاری مایع رویی حاصل از جدایه ها روی سلول‫های سرطانی HCT116 توسط میکروسکوپ و همچنین تست MTT بررسی گردید. یافته ها: در این بررسی تعداد 3 جدایه از پنیر لیقوان و 16 جدایه از پنیر کوزه جداسازی شد. نتایج بررسی فعالیت ضدسرطانی نشان داد که مایع رویی جدایه های CT2 و JTa1 اثر ضدسرطانی قابل توجه روی سلول‫های سرطانی HCT116 داشتند (05/0˂p). شناسایی جدایه های CT2 و JTa1به ترتیب وجود 99 و 96 درصد شباهت با لاکتوباسیلوس برویس را نشان دادند. نتیجه گیری: لاکتوباسیل‫های موجود در لبنیات سنتی آذربایجان از نظر خواص ضدسرطانی از ارزش قابل توجهی برخوردار هستند.  fa_IR
dc.format.extent450
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Ardabil University of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.29252/jarums.18.2.191
dc.subjectلاکتوباسیلوسfa_IR
dc.subjectسلول‫های سرطان کلورکتال HCT116fa_IR
dc.subjectسمیت سلولیfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleسمیت سلولی لاکتوباسیل‫های جداسازی شده از پنیرهای سنتی آذربایجان بر سلول‫های سرطان کلورکتال HCT116 و غربالگری سویه‫های برترfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیلfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume18
dc.citation.issue2
dc.citation.spage191
dc.citation.epage203


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد