نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشیری, المیراfa_IR
dc.contributor.authorرهنما, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorبیگدلی, محمدرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:48:13Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:48:14Z
dc.date.available1399-08-23T07:48:13Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:48:14Z
dc.date.issued2015-12-01en_US
dc.date.issued1394-09-10fa_IR
dc.identifier.citationشیری, المیرا, رهنما, مهدی, بیگدلی, محمدرضا. (1394). بررسی اثر پیش تغذیه روغن تخم کدو حلوایی ‏Cucurbita moschata‏ برحجم سکته مغزی ‏و ارزیابی اختلالات نورولوژیکی در مدل جانوری رت. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 17(12), 19-25. doi: 10.22088/jbums.17.12.19fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.17.12.19
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-5419-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/589183
dc.description.abstractسابقه و هدف: ایسکمی مغزی یکی از شایع ترین علل مرگ و میر در دنیاست و یک نقص کانونی مغزی است که به طور ناگهانی و در اثر ضایعه پدید می آید. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین پیش تغذیه روغن تخم کدو حلوایی و حجم سکته مغزی و اختلالات نورولوژیکی در مدل سکته مغزی در موش صحرایی می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی 28 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار با وزن 250-350 گرم به 4 گروه تقسیم شدند. گروه کنترل که با آب مقطر گاواژ شدند و سه گروه آزمایشی که دوزهای 0/25، 0/50و0/75 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن از روغن تخم کدو را به صورت خوراکی  به مدت 30 روز دریافت نمودند. پس از پایان دوره جهت القای سکته مغزی حیوانات تحت جراحی انسداد شریان مغزی میانی (Middle cerebral artery occlusion)قرار گرفتند. پس از 24 ساعت برقراری مجدد جریان خون حجم آسیب بافتی و اختلالات نورولوژیکی بررسی شد. یافته ها: روغن تخم کدو باعث کاهش اختلالات نورولوژیکی در دوز 0/50 و0/75 نسبت به گروه کنترل شد (به ترتیب 0/021>p و0/000>p). همچنین حجم سکته مغزی ناحیه کورتکس در دوز0/50 (7/6±55/02) و دوز 0/75 (9/06±30/05) نسبت به گروه کنترل(9/11±133/02) کاهش یافت (0/000>p و0/000>p). نتیجه گیری: نتایج نشان داد که مصرف روغن تخم کدو می تواند در کاهش علائم سکته مغزی ایسکمیک موثر باشد.fa_IR
dc.format.extent242
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.17.12.19
dc.subjectسکته مغزیfa_IR
dc.subjectاختلالات نورولوژیکیfa_IR
dc.subjectروغن تخم کدو حلواییfa_IR
dc.subjectفیزیولوژیfa_IR
dc.titleبررسی اثر پیش تغذیه روغن تخم کدو حلوایی ‏Cucurbita moschata‏ برحجم سکته مغزی ‏و ارزیابی اختلالات نورولوژیکی در مدل جانوری رتfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتجربیfa_IR
dc.citation.volume17
dc.citation.issue12
dc.citation.spage19
dc.citation.epage25


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد