نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمولانا،, زهراfa_IR
dc.contributor.authorشاهنده, زهراfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:47:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:47:53Z
dc.date.available1399-08-23T07:47:53Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:47:53Z
dc.date.issued2003-07-01en_US
dc.date.issued1382-04-10fa_IR
dc.identifier.citationمولانا،, زهرا, شاهنده, زهرا. (1382). اثر سیر و عصاره آن بر ممانعت از رشد سودوموناس آئروژینوزا. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 5(3), 57-62.fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-2764-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/589149
dc.description.abstractسابقه و هدف: سیر یکی از قدیمی ترین گیاهانی است که در طی هزاران سال جهت درمان و پیشگیری از امراض و عفونت های مختلف استفاده می شد. سودوموناس آئروژینوزا مهمترین پاتوژن انسانی است که به چندین داروی ضد میکروبی مقاوم بوده و مشکلاتی را در درمان ایجاد می کند. مطالعه به منظور تاثیر سیر و عصاره آن بر روی باکتری مذکور، انجام گردید. مواد و روش ها: ابتدا سوش های استاندارد و بالینی سودوموناس آئروژینوزا تهیه و بعد از آماده سازی قطعات سیر با وزن های مختلف 0.5، 1، 1.5 و 2 گرم (بصورت تازه، منجمد و حرارت دیده) و همچنین تهیه سوسپانسیون میکروبی با کدورتی مطابق با محلول 0.5 مک فارلند، باکتری روی محیط مولرهینتون آگار، کشت و قطعات سیر نیز بر روی آن قرار داده و اتوگذاری شد. همینطور عصاره کلروفرمی سیر با غلظت های 70mg/ml و 50، 60، 40، 30 به روش Nathan agar well diffusion بر روی باکتری اثر داده شد و نیز MIC عصاره مذکور مورد آزمایش قرار گرفت. در انتها آنتی بیوگرام به روش دیسک دیفوژن بر روی سویه های مزبور، انجام شد. یافته ها: عصاره کلروفرمی سیر با غلظت 40mg/ml بر روی سویه های استاندارد سودوموناس آئروژینوزا اثر باکتریسیدال و با غلظت 35mg/ml اثر باکتریوستاتیک بر سویه های استاندارد و بالینی و غلظت 50mg/ml هاله ای به قطر 15mm معادل هاله عدم رشد در اطراف دیسک 10 میکروگرمی جنتامایسین داشته است. قطعات سیر با وزن های مختلف سبب مهار رشد باکتری شده، بویژه هاله عدم رشد در اطراف قطعات منجمد، به طرز مشهودی بزرگتر بود. ولی قطعات حرارت دیده، کمترین تاثیر را بر روی سویه های استاندارد سودوموناس آئروژینوزا داشته است. نتیجه گیری: عصاره کلروفرمی سیر با غلظت 50mg/ml قادر است. هاله عدم رشدی معادل دیسک 10 میکروگرمی جنتامایسین ایجاد کند و از آنجایی که قطعات سیر بویژه در حالت انجماد نیز می توانند رشد سودوموناس آئروژینوزا را مهار نمایند، توصیه می گردد تحقیقات بیشتری در ارتباط با غلظت موثره عصاره (آلیسین) بر روی پاتوژن ها و نیز استفاده از عصاره به صورت پماد، کرم و صابون جهت ضد عفونی زخم های میکروبی بویژه سودومونایی انجام گیرد.fa_IR
dc.format.extent250
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectسیرfa_IR
dc.subjectعصاره های گیاهیfa_IR
dc.subjectسودوموناس آئروژینوزاfa_IR
dc.subjectمقاومت آنتی بیوتیکfa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleاثر سیر و عصاره آن بر ممانعت از رشد سودوموناس آئروژینوزاfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحلیلیfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue3
dc.citation.spage57
dc.citation.epage62


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد