سنتز سبز نانوذرات اکسید روی با استفاده از عصاره برگ گیاه اکالیپتوس ملیودورا و ارزیابی اثرات ضد میکروبی آن
(ندگان)پدیدآور
رفیعی, بهنامغنی, سپیدهصادقی, داوداحسنی, مریمنوع مدرک
Textتحقیقی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: تولید سبز نانوذرات روشی دوستدار محیط زیست بوده که در آن از حلالهای طبیعی استفاده می شود. روشهای سنتز سبز نانوذرات به دلیل کاهش هزینه، زمان و انرژی، نسبت به روشهای شیمیایی و فیزیکی اولویت دارد. هدف از این مطالعه سنتز نانو ذرات اکسید روی به روش سبز و بررسی فعالیت ضد باکتریایی این نانوذرات می باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، عصاره آبی اکالیپتوس ملیودورا با محلول سولفات روی ۰/۱ مولار به نسبت ۱:۱ ترکیب شد و به مدت ۱۵ دقیقه در دمای اتاق نگهداری شد تا نانوذرات ساخته شود. سنتز نانوذرات اکسیدروی با روشهای اسپکتروفتومتری، اندازه گیری میانگین قطر نانوذرات، پراش اشعه ایکس و میکروسکوپ الکترونی (SEM) تایید گردید. سپس میزان MIC نانوذرات اکسیدروی بر روی سویه های استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس ۱۴۳۱PTCC، باسیلوس سرئوس ۱۰۱۵PTCC و اشرشیاکلی ۱۳۹۹PTCC، سودوموناس آئروژینوزا ۱۵۷۱PTCC اندازه گیری شد.
یافته ها: پیک جذبی نانو ذرات اکسید روی، در طول موج ۳۵۰ نانومتر مشاهده شد. نانو ذرات اکسیدروی با تکنیک SEM به شکل کروی و اندازه حدود ۵۰-۳۰ نانومتر بودند. بیشترینMIC بر روی سودوموناس آئروژینوزا با mg/ml ۰/۰۰۱۹ و کمترینMIC بر روی باسیلوس سرئوس با mg/ml ۰/۰۶۲ مشاهده شد. همچنین در مقایسه نانوذرات اکسید روی، عصاره اکالیپتوس و سولفات روی بیشترین اثر ضد میکروبی مربوط به نانوذرات اکسید روی بود و MIC آنها تفاوت معنی داری از لحاظ تاثیر روی باکتریهای مورد آزمایش با یکدیگر داشتند (۰/۰۵>p).
نتیجه گیری: براساس نتایج این مطالعه نانو ذرات سنتز شده اکسید روی و عصاره آبی اکالیپتوس و همچنین سولفات روی دارای خاصیت آنتی باکتریایی می باشند، اما بیشترین اثرات ضد میکروبی توسط نانو ذرات اکسید روی مشاهده شد.
کلید واژگان
اکالیپتوس ملیودورافعالیت ضد باکتریایی
نانو ذرات روی.
میکروبیولوژی
شماره نشریه
10تاریخ نشر
2018-10-011397-07-09
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بابلسازمان پدید آورنده
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایرانگروه بیوتکنولوژی، دانشکده فناوری های نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
مرکز تحقیقات زیست شناسی، دانشکده و پژوهشکده علوم پایه، دانشگاه امام حسین (ع)، تهران، ایران
گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اراک، اراک، ایران
شاپا
1561-41072251-7170




