نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحسن شاهیان, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorمحسنی پور, زینبfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:45:24Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:45:24Z
dc.date.available1399-08-23T07:45:24Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:45:24Z
dc.date.issued2015-01-01en_US
dc.date.issued1393-10-11fa_IR
dc.identifier.citationحسن شاهیان, مهدی, محسنی پور, زینب. (1393). مقایسه اثر ضد‌میکروبی عصاره‌های الکلی گیاه انار بر فرم منفرد و بیوفیلمی شش باکتری پاتوژن. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 17(1), 77-84. doi: 10.22088/jbums.17.1.77fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.17.1.77
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-4717-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588898
dc.description.abstractسابقه و هدف: در طب سنتی از میوه انار برای برخی از بیماریها استفاده می شود. این مطالعه خواص ضد میکروبی عصاره های پوست انار بر فرم منفرد و بیوفیلمی شش باکتری پاتوژن بررسی گردید. مواد و روشها: اثر ­بخشی عصاره­ها بر فرم منفرد با آزمون انتشار دیسک تعیین گردید. مقادیر حداقل مهارکنندگی با غلظت  mg/ml02/0 و مقادیر حداکثر مهار کنندگی با غلظت mg/ml 50 به روش ماکروبراث دایلوشن محاسبه شد. اثرات ضد­بیوفیلمی در سه غلظت mg/ml 5، mg/ml 10 و  mg/ml20 با روش میکروتیتر پلیت بررسی گردید. سه شاخص میزان تشکیل بیوفیلم، تخریب بیوفیلم و فعالیت آنزیم دهیدروژناز با روش رنگ آمیزی کریستال ویوله تعیین گردید. یافته‌ها: دیسک­های آغشته به عصاره­های پوست انار رشد باکتری­های مورد بررسی را حداقل 50 درصد مهار کردند اما بر استرپتوکوکوس پنومونیه، پسودوموناس آئروژینوزا و کلبسیلا پنومونیه بی­اثر بودند. بر خلاف این در محیط مایع آزمون MIC عصاره­های مذکور رشد تمامی باکتری­ها را به خوبی مهار کردند (70 %). این عصاره ها ساختار های بیوفیلمی را حداقل به میزان 50 درصد و حداکثر 95 درصد از بین بردند. اثر مهاری عصاره­ به غلظت و نوع حلال آن وابسته است. بیشترین اثر مهاری در پدیده تشکیل بیوفیلم بر باکتری استافیلوکوکوس ارئوس (84/95%) بوده و پسودوموناس آئروژینوزا (48/51 %) بیشترین تخریب را در تیمار با عصاره­های این گیاه نشان داد. بالاترین مهار فعالیت متابولیکی نیز در باسیلوس سرئوس (13/77%) مشاهده گردید. نتیجه گیری: در این بررسی قابلیت مهاری عصاره­های پوست انار در مهار فرم منفرد و بیوفیلمی که وابسته به غلظت عصاره و حلال انتخابی است، تایید شد.fa_IR
dc.format.extent322
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.17.1.77
dc.subjectواژه های کلیدی: بیوفیلمfa_IR
dc.subjectگیاه انارfa_IR
dc.subjectباکتری پاتوژنfa_IR
dc.subjectمقاومت داروییfa_IR
dc.subjectاثر ضد‌میکروبی.fa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleمقایسه اثر ضد‌میکروبی عصاره‌های الکلی گیاه انار بر فرم منفرد و بیوفیلمی شش باکتری پاتوژنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحلیلیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شهید باهنر کرمانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شهید باهنر کرمانfa_IR
dc.citation.volume17
dc.citation.issue1
dc.citation.spage77
dc.citation.epage84


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد