| dc.contributor.author | حسن شاهیان, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | محسنی پور, زینب | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T07:45:24Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T07:45:24Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T07:45:24Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T07:45:24Z | |
| dc.date.issued | 2015-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | حسن شاهیان, مهدی, محسنی پور, زینب. (1393). مقایسه اثر ضدمیکروبی عصارههای الکلی گیاه انار بر فرم منفرد و بیوفیلمی شش باکتری پاتوژن. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 17(1), 77-84. doi: 10.22088/jbums.17.1.77 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1561-4107 | |
| dc.identifier.issn | 2251-7170 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22088/jbums.17.1.77 | |
| dc.identifier.uri | http://jbums.org/article-1-4717-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588898 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: در طب سنتی از میوه
انار برای برخی از بیماریها استفاده می شود. این مطالعه خواص ضد میکروبی عصاره های
پوست انار بر فرم منفرد و بیوفیلمی شش باکتری پاتوژن بررسی گردید.
مواد و روشها: اثر بخشی عصارهها
بر فرم منفرد با آزمون انتشار دیسک تعیین گردید. مقادیر حداقل مهارکنندگی با غلظت mg/ml02/0 و مقادیر حداکثر مهار کنندگی با غلظت mg/ml 50 به روش ماکروبراث دایلوشن محاسبه شد. اثرات ضدبیوفیلمی در سه
غلظت mg/ml 5، mg/ml 10 و mg/ml20 با روش میکروتیتر پلیت بررسی گردید. سه شاخص میزان تشکیل
بیوفیلم، تخریب بیوفیلم و فعالیت آنزیم دهیدروژناز با روش رنگ آمیزی کریستال ویوله
تعیین گردید.
یافتهها: دیسکهای آغشته به
عصارههای پوست انار رشد باکتریهای مورد بررسی را حداقل 50 درصد مهار کردند اما
بر استرپتوکوکوس پنومونیه، پسودوموناس آئروژینوزا و کلبسیلا پنومونیه بیاثر
بودند. بر خلاف این در محیط مایع آزمون MIC
عصارههای مذکور رشد تمامی باکتریها را به خوبی مهار کردند (70 %). این عصاره ها
ساختار های بیوفیلمی را حداقل به میزان 50 درصد و حداکثر 95 درصد از بین بردند.
اثر مهاری عصاره به غلظت و نوع حلال آن وابسته است. بیشترین اثر مهاری در
پدیده تشکیل بیوفیلم بر باکتری استافیلوکوکوس ارئوس (84/95%) بوده و پسودوموناس
آئروژینوزا (48/51 %) بیشترین تخریب را در تیمار با عصارههای این گیاه نشان داد.
بالاترین مهار فعالیت متابولیکی نیز در باسیلوس سرئوس (13/77%) مشاهده گردید.
نتیجه گیری: در این بررسی قابلیت مهاری عصارههای
پوست انار در مهار فرم منفرد و بیوفیلمی که وابسته به غلظت عصاره و حلال انتخابی
است، تایید شد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 322 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Babol University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22088/jbums.17.1.77 | |
| dc.subject | واژه های کلیدی: بیوفیلم | fa_IR |
| dc.subject | گیاه انار | fa_IR |
| dc.subject | باکتری پاتوژن | fa_IR |
| dc.subject | مقاومت دارویی | fa_IR |
| dc.subject | اثر ضدمیکروبی. | fa_IR |
| dc.subject | بیوشیمی | fa_IR |
| dc.title | مقایسه اثر ضدمیکروبی عصارههای الکلی گیاه انار بر فرم منفرد و بیوفیلمی شش باکتری پاتوژن | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | تحلیلی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه شهید باهنر کرمان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه شهید باهنر کرمان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 17 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 77 | |
| dc.citation.epage | 84 | |