نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorزمانی،, محمدfa_IR
dc.contributor.authorکاتبی،, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorحسن شاهی،, جلالfa_IR
dc.contributor.authorزمانی،, فهیمهfa_IR
dc.contributor.authorسلیمانی, منصورهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:44:39Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:44:40Z
dc.date.available1399-08-23T07:44:39Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:44:40Z
dc.date.issued2012-09-01en_US
dc.date.issued1391-06-11fa_IR
dc.identifier.citationزمانی،, محمد, کاتبی،, مجید, حسن شاهی،, جلال, زمانی،, فهیمه, سلیمانی, منصوره. (1391). تاثیر روغن زیتون بر کورتکس تمپورال مغز بدنبال ایسکمی – ریپرفیوژن. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 14(5), 49-55.fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-4187-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588828
dc.description.abstractسابقه و هدف: استفاده از آنتی اکسیدان ها برای پیشگیری و درمان عوارض ایسکمی ها بخصوص در مغز مورد توجه و استفاده می باشد. مطالعات استفاده از آنتی اکسیدان ها را برای کاهش مرگ و میر سلولی ناشی از ایسکمی، در مغز موثر نشان دادند. این مطالعه به منظور بررسی اثرات روغن زیتون بر کاهش میزان مرگ و میر سلولهای تمپورال کورتکس تمپورال مغز بعد از القای ایسکمی و ریپرفیوژن انجام شد.مواد و روشها: در این مطالعه از 21 سر موش سوری نر بالغ نژاد bulb-c با وزن 40-35 گرم استفاده شد. موشها به سه گروه 7 تایی سالم، ایسکمی کنترل و تحت درمان تقسیم شدند. روغن زیتون (180 میکرولیتر) قبل از درمان به مدت یک هفته به صورت گاواژ به موش ها داده شد. سپس ایسکمی در لوب تمپورل مغز با بستن شریان کاروتید مشترک (15 دقیقه) ایجاد شد و بعد از آن با کاهش التهاب ناحیه ایسکمیک (به مدت یک هفته)، مجددا روغن زیتون به مدت یک هفته به موشها داده شد. سپس بررسی های سلولی با روش های رنگ آمیزی نیسل و تست تانل انجام شد.یافته ها: مرگ سلولی در ناحیه کورتکس تمپورال در نمونه های ایسکمی نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری داشت. افزایش 35-30 سلول سالم در گروه درمان نسبت به گروه ایسکمی (05/0>p). میزان مرگ و میر سلولی در گروه تحت درمان نسبت به گروه ایسکمی کاهش معنی داری داشت. در گروه ایسکمی نسبت به گروه کنترل کاهش حدود 55-50 سلول مشاهده شد (05/0>p).نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف روغن زیتون بعد از ایسکمی مغزی می تواند مرگ سلولی بدنبال آسیب ناشی از ایسکمی ریپرفیوژن را در حد چشمگیری کاهش دهد.fa_IR
dc.format.extent866
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectلوب تمپورالfa_IR
dc.subjectایسکمی - ریپرفیوژنfa_IR
dc.subjectموشfa_IR
dc.subjectاثرات نوروپروتکتیوfa_IR
dc.subjectروغن زیتونfa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleتاثیر روغن زیتون بر کورتکس تمپورال مغز بدنبال ایسکمی – ریپرفیوژنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحلیلیfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue5
dc.citation.spage49
dc.citation.epage55


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد