اثر عصاره آبی گیاه کلپوره (.Teucrium Polium L) بر میزان ترشح اسید معده در شرایط پایه، واگوتومی و تحریک عصب واگ
(ندگان)پدیدآور
نیازمند،, سعیدحاج زاده،, موسی الرضاکشاورزی پورتفتی, زکیهنوع مدرک
Textتحلیلی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: کلپوره یا مریم نخودی، از تیره نعناع، گیاهی علفی است که در سالهای اخیر اثرات ضد دیابت، ضد اسپاسم و ضد میکروبی آن گزارش شده است، ولی در مورد اثرات آن بر ترشح اسید معده تحقیقی صورت نگرفته است. هدف این تحقیق بررسی اثر غلظت های مختلف عصاره آبی این گیاه بر میزان ترشح اسید معده در شرایط پایه، واگوتومی و تحریک عصب واگ می باشد.مواد و روشها: 24 سر رت نژاد ویستار با وزنg) 200-250)، به طور تصادفی به دو گروه دوازده تایی کنترل و آزمون تقسیم شد. پس از بیهوشی حیوانات با تیوپنتال سدیم (50mg/kg, ip)، تراکئوستومی، لاپاراتومی و گاسترودئودنوستومی انجام گردید. عصاره آبی کلپوره در غلظت های20mg/ml و10، 5 (در حجم 1ml) تهیه و برای سنجش ترشح اسید معده از روش wash outاستفاده گردید و غلظت اسید آن به روش تیتریمتری اندازه گیری گردید. یافته ها: مقایسه میانگین نمونه اول و دوم هر غلظت در گروه آزمون تنها، در شرایط واگوتومی معنی دار شد. مقایسه هر یک از سه شرایط مذکور نشان داد که در گروه آزمون، بین حالت پایه با واگوتومی و واگوتومی با تحریک عصب واگ، تفاوت معنی داری در ترشح اسید معده وجود داشت (05/0>p). مقایسه بین گروه کنترل وآزمون نشان داد که عصاره آبی کلپوره اثری بر ترشح اسید معده ندارد.بحث و نتیجهگیری: نتایج نشان داد که غلظتهای مختلف عصاره آبی کلپوره در هر سه شرایط، تفاوت معنی داری در میزان تر شح اسید معده ایجاد نمی کند.
کلید واژگان
کلپورهاسید معده
واگوتومی
عصب واگ
بیوشیمی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2007-08-011386-05-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بابلشاپا
1561-41072251-7170




