نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسجادی،, پروینfa_IR
dc.contributor.authorبختیاری،, افسانهfa_IR
dc.contributor.authorحاجی احمدی, محمودfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:43:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:43:53Z
dc.date.available1399-08-23T07:43:53Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:43:53Z
dc.date.issued2007-12-01en_US
dc.date.issued1386-09-10fa_IR
dc.identifier.citationسجادی،, پروین, بختیاری،, افسانه, حاجی احمدی, محمود. (1386). ارزیابی میزان آگاهی های تغذیه ای زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان بابل. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 9(5), 50-54.fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-3092-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588753
dc.description.abstractسابقه‌ و هدف‌: وضع تغذیه مادر بر روی بارداری او تاثیر می گذارد، بنابراین رژیم غذایی مادر در این دوران باید متعادل و متنوع و با استفاده از 4 الی 5 گروه اصلی غذایی بوده و از کم خوری و پرخوری پرهیز شود. هدف از مطالعه حاضر، تعیین میزان آگاهیهای تغذیه ای زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی، درمانی شهر بابل می باشد.مواد و روشها: مطالعه به صورت مقطعی بر روی 247 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی – درمانی شهر بابل انجام شد. برای هر یک از زنان مراجعه کننده دو پرسشنامه استاندارد شامل آگاهی های تغذیه ای و مشخصات عمومی مادر به روش مصاحبه حضوری (چهره به چهره) توسط پرسشگران آموزش دیده و مجرب تکمیل گردید. ارزیابی آگاهی های تغذیه ای زنان باردار با استفاده از معیارهای خوب، متوسط و ضعیف انجام شد. امتیاز (50-70) بعنوان معیار خوب، امتیاز (29-49) به عنوان معیار متوسط و امتیاز(20-28) بعنوان معیار ضعیف درنظر گرفته شد.یافته ها: در مجموع (6/65%) زنان باردار آگاهی تغذیه ای در حد متوسط داشتند. مهمترین منبع کسب اطلاعات زنان باردار در رابطه با غذا و تغذیه (32%) از طریق پرسنل بهداشتی- درمانی و 6/29% از طریق رادیو و تلویزیون بوده است. ارتباط معنی داری بین میانگین سن زنان با سطح کلی آگاهی تغذیه ای آنها یافت نشد(117/0=r). هم چنین بین درآمد ماهیانه و تعداد حاملگی با سطح کلی آگاهی تغذیه ای همبستگی معنی داری مشاهده نشد ولی ارتباط بین سطح کلی آگاهی های تغذیه ای با تحصیلات زنان معنی دار بود (002/0=p).بحث‌ و نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که سطح اطلاعات تغذیه ای زنان باردار در حد متوسط بود. لذا ارتقاء آگاهیهای تغذیه ای مادران در طی این دوران توسط بهورزان، سایر کارکنان بهداشتی – درمانی و رسانه های گروهی بسیار ضروری است.fa_IR
dc.format.extent271
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectآگاهی تغذیه ایfa_IR
dc.subjectزنان باردارfa_IR
dc.subjectمراکز بهداشتی درمانیfa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleارزیابی میزان آگاهی های تغذیه ای زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان بابلfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحلیلیfa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue5
dc.citation.spage50
dc.citation.epage54


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد