نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسفیدگر, سیدعلی اصغرfa_IR
dc.contributor.authorغلامپور عزیزی،, عیسیfa_IR
dc.contributor.authorمیرزائی،, ،معصومهfa_IR
dc.contributor.authorهادی زاده معلم،, شمسعلیfa_IR
dc.contributor.authorآزرمی, معصومهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:43:51Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:43:51Z
dc.date.available1399-08-23T07:43:51Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:43:51Z
dc.date.issued2007-12-01en_US
dc.date.issued1386-09-10fa_IR
dc.identifier.citationسفیدگر, سیدعلی اصغر, غلامپور عزیزی،, عیسی, میرزائی،, ،معصومه, هادی زاده معلم،, شمسعلی, آزرمی, معصومه. (1386). مقایسه میزان آفلاتوکسین M<sub>1</sub> در شیر پاستوریزه مصرفی شهر بابل در فصول زمستان و تابستان. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 9(5), 27-31.fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-3091-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588748
dc.description.abstractسابقه‌ و هدف‌: مایکوتوکسین ها سموم قارچی هستند که مهمترین آنها آفلاتوکسین ها می باشند. در پی مصرف آفلاتوکسین B1 توسط دام های شیری، آفلاتوکسین (M1 (AFM1 از راه شیر و لبنیات به انسان منتقل می شوند و به دلیل ایجاد سرطان کبد، فعالیت سرکوب ایمنی و کاهش رشد، به شدت برای سلامتی انسان مخاطره انگیزمی باشند. هدف از این مطالعه سنجش آفلاتوکسین M1 در شیر پاستوریزه مصرفی شهر بابل می باشد.مواد و روشها: مطالعه به صورت مقطعی بر روی 144 نمونه شیرپاستوریزه در طی زمستان 1384 و تابستان 1385 که از سوپرمارکت های شهر بابل جمع آوری شده بود انجام شد. نمونه های شیر پس از سانتریفوژ، چربی روی آن برداشته شد و مایع زیرین آن (Skimmed milk) به روش الایزا رقابتی از نظر آفلاتوکسین M1 مورد سنجش قرار گرفت. یافته ها: میزان آلودگی شیر پاستوریزه از نظر آفلاتوکسین M1 در ماه های دی، بهمن، اسفند، تیر، مرداد و شهریور صد درصد بود. میانگین آن به ترتیب 85/227، 64/229، 1/233، 4/110، 17/120 و 48/112 نانوگرم در لیتر(ng/l) گزارش گردید. در فصل زمستان 5/91% نمونه ها بیش از 200 نانوگرم در لیتر آلودگی داشتند، در صورتی که آلودگی در فصل تابستان در صد درصد نمونه ها بین 150-101 نانوگرم در لیتر بود. به طور کلی میزان آلودگی آفلاتوکسین M1 در زمستان بین 103.3ng/l تا 132.7ng/l و میانگین آن 114.35ng/l بود، در صورتی که در تابستان بین 178.8ng/l تا 253.5ng/l و میانگین آن 230.2ng/l بود. بحث‌ و نتیجه‌گیری: در این بررسی میزان آلودگی آفلاتوکسین M1 در شیر پاستوریزه 100% و بیش از حد مجاز کمیته اروپایی و غذایی (150mg) بود. لذا با توجه به اینکه آفلاتوکسین M1 یک مشکل جدی برای بهداشت عمومی و سلامتی انسان است، برای به حداقل رساندن این میزان در شیر باید جیره غذایی دام تازه بوده و به طور مرتب از نظر آفلاتوکسین مورد ارزیابی قرار گیرند.fa_IR
dc.format.extent296
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectآفلاتوکسین Mfa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleمقایسه میزان آفلاتوکسین M<sub>1</sub> در شیر پاستوریزه مصرفی شهر بابل در فصول زمستان و تابستانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحلیلیfa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue5
dc.citation.spage27
dc.citation.epage31


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد