| dc.contributor.author | عاصمی،, ذات اله | fa_IR |
| dc.contributor.author | تقی زاده, محسن | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T07:43:50Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T07:43:50Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T07:43:50Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T07:43:50Z | |
| dc.date.issued | 2007-12-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1386-09-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | عاصمی،, ذات اله, تقی زاده, محسن. (1386). مقایسه ارزش پروتئینی سرلاک با غذای خانگی (ماش و برنج). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 9(5), 20-26. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1561-4107 | |
| dc.identifier.issn | 2251-7170 | |
| dc.identifier.uri | http://jbums.org/article-1-2498-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588747 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف:ارزیابی کیفیت پروتئین مواد غذائی به دلایل بیولوژیک و اقتصادی از اهمیت ویژهای برخوردار است. در بین روش های موجود، نسبت خالص پروتئین (NPR)، قابلیت حقیقی هضم پروتئین (TPD) و نسبت کارآیی پروتئین (PER) به عنوان روش های مناسب برای تعیین کیفیت پروتئین ها پیشنهاد شده است. این مطالعه با هدف مقایسه ارزش پروتئینی سرلاک با غذای خانگی (ماش و برنج) در موشهای صحرایی انجام گرفت.مواد و روشها: مطالعه به صورت تجربی بر روی 64 سر موش صحرائی نر 21 روزه از نژاد Wistar در گروه های 8 تائی تحت 8 رژیم غذایی شامل: 4 رژیم مورد (سرلاک و غذای خانگی)، استاندارد (کازئین+ متیونین) و پایه (بدون پروتئین) برای مطالعه NPR و PER و 4 رژیم مورد، استاندارد و پایه برای مطالعه TPD قرار داده شدند. زمان مطالعه برای NPR، TPD و PER، 14، 5 و 28 روز بود. یافته ها: شـاخص NPR 4/0±3/4، 9/0±3/4 و 4/0±2/4، TPD 4±8/92، 8±87 و 1/6±1/81، PER 2/0± 3، 4/0±5/2 و 6/0±7/2 به ترتیب بـرای پروتئین استاندارد، سرلاک و غذای خانگی بود. نتایج آزمون آماری NPR، TPD و PER سرلاک با غذای خانگی معنی دار نمی باشد.بحث و نتیجه گیری: یافته ها نشان می دهند که NPR و TPD غذای خانگی تقریبا برابر سرلاک و PER آن بالاتر است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 334 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Babol University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | پروتئین | fa_IR |
| dc.subject | غذای صنعتی | fa_IR |
| dc.subject | ماش | fa_IR |
| dc.subject | برنج | fa_IR |
| dc.subject | بیوشیمی | fa_IR |
| dc.title | مقایسه ارزش پروتئینی سرلاک با غذای خانگی (ماش و برنج) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | تحلیلی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 9 | |
| dc.citation.issue | 5 | |
| dc.citation.spage | 20 | |
| dc.citation.epage | 26 | |