| dc.contributor.author | کارخاه, احمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | کارخاه, محمد رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | قدیمی, رضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T07:43:03Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T07:43:03Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T07:43:03Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T07:43:03Z | |
| dc.date.issued | 2017-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-12-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کارخاه, احمد, کارخاه, محمد رضا, قدیمی, رضا. (1395). مروری بر نقش تغذیه و گروه های غذایی در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 19(3), 66-73. doi: 10.22088/jbums.19.3.66 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1561-4107 | |
| dc.identifier.issn | 2251-7170 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22088/jbums.19.3.66 | |
| dc.identifier.uri | http://jbums.org/article-1-6453-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588666 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: تغذیه و الگوهای غذایی در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی نقش بسیار مهمی دارند. شواهد اپیدمیولوژیکی و بالینی بسیار زیادی در ارتباط با سلامت قلب و عروق و مصرف مواد غذایی و الگوهای غذایی موجود است. با توجه به اهمیت این موضوع، در این مطالعه با استفاده از مطالعات گوناگون و منابع اطلاعاتی مختلف ارتباط مصرف گروه های غذایی گوناگون با پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه مروری ساده با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی pubmed، pubmed central، scopus، web of science و واژه های کلیدی بیماری قلبی عروقی، تغذیه، گروه های غذایی، رژیم غذایی و الگوهای غذایی شواهد بدست آمده جدید و به روز در رابطه با نقش گروه های غذایی اصلی در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: براساس نتایج بدست امده از این مطالعه، رژیم های غذایی حاوی میوه ها و سبزیجات بدلیل فیبر بالای آنها، آنتی اکسیدانها و موادمعدنی به غیر از سدیم همراه با گروه های غذایی خاصی همچون حبوبات، مغزها، ماهی و فرآورده های لبنی کم چرب و تخمیر شده در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی مناسب می باشند.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست امده در این مطالعه میتوان بیان کرد که رویکرد مناسب غذایی و همچنین استفاده مناسب از گروه های اصلی غذایی در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی نقش مهمی داشته و باید بخش مهمی از یک سبک زندگی سالم باشند | fa_IR |
| dc.format.extent | 291 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Babol University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22088/jbums.19.3.66 | |
| dc.subject | بیماری قلبی عروقی | fa_IR |
| dc.subject | تغذیه | fa_IR |
| dc.subject | گروه های غذایی | fa_IR |
| dc.subject | تغذیه | fa_IR |
| dc.title | مروری بر نقش تغذیه و گروه های غذایی در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مروری | fa_IR |
| dc.contributor.department | 1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.contributor.department | 2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان | fa_IR |
| dc.contributor.department | 3- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.citation.volume | 19 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 66 | |
| dc.citation.epage | 73 | |