شناسایی ژن های انتروتوکسین استافیلوکوکوس اورئوس با استفاده Multiplex PCR
(ندگان)پدیدآور
ولیزاده, المیراامینی, کیومرثنوع مدرک
Textتحلیلی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: استافیلوکوکوس اورئوس یکی از مهمترین عوامل مسمومیت غذایی در جهان می باشد. در تحقیقات مختلف مشخص گردیده است که 18-15 درصد سویه های استافیلوکوکوس که از منابع مختلف جدا می شود قادر به تولید انتروتوکسین می باشند که فاکتور اصلی مسمومیت می باشند. هدف از تحقیق حاضر شناسایی ژنهای انتروتوکسین نظیر: (femA،see ،sed ،sec ،seg ،seb، sea) در استافیلوکوکوس اورئوس که با استفاده از روش PCR چندگانه ای تایید شدند، می باشد.
مواد و روشها: در این تحقیق 60 نمونه استافیلوکوکوس اورئوس جداشده از عفونتهای چرکی ترشحدار، پوستی و دارای علائم مسمومیت: اسهال و استفراغ در انسان، تولید انتروتوکسین مورد بررسی قرار گرفتند. پس از استخراج ژنومی سویه های ایزوله شده واکنش PCR چندگانه ای برای ژنهای انتروتوکسین به کمک پرایمرهای اختصاصی انجام شد.
یافته ها: در مجموع، 50% استافیلوکوکوس اورئوس جداشده حاوی یک یا چند ژن انتروتوکسین بودند. فراوانترین ژن sea (30%) بود و به دنبال آن به ترتیب sed (10%)، see (8/3%)، sec (1/6%)، شناسایی شدند.
نتیجه گیری: مشخص شد که سویه های استافیلوکوکوس اورئوس تولید کننده انتروتوکسین با توجه به اینکه در ایجاد حدّت بیماری علاوه بر ژن های فوق، سایر ژن های دیگر نظیر TSST-1 دخالت دارند. به طور کلی حضور استافیلوکوکوس اورئوس در نمونههای بالینی انسانی، بویژه سویه های انتروتوکسیژنیک، می تواند یک خطر بالقوه برای سلامتی محسوب شود.
کلید واژگان
استافیلوکوکوس اورئوسژن انتروتوکسین
واکنش زنجیره ای پلیمراز چندگانه
مسمومیت غذایی
علوم آزمایشگاهی
شماره نشریه
12تاریخ نشر
2016-12-011395-09-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بابلسازمان پدید آورنده
دانشکده کشاورزی، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی ساوهگروه میکروبیولوژی، دانشکده کشاورزی، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی
شاپا
1561-41072251-7170




