نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرحمانی, علی حسنfa_IR
dc.contributor.authorگودرزی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorرشیدی نوش آبادی, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorهوشمند, غلامرضاfa_IR
dc.contributor.authorخادم حقیقیان, حسینfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:42:27Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:42:27Z
dc.date.available1399-08-23T07:42:27Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:42:27Z
dc.date.issued2014-02-01en_US
dc.date.issued1392-11-12fa_IR
dc.identifier.citationرحمانی, علی حسن, گودرزی, مهدی, رشیدی نوش آبادی, محمدرضا, هوشمند, غلامرضا, خادم حقیقیان, حسین. (1392). اثر حفاظتی عصاره عدس قرمز بر روی سمیت کبدی ناشی از تتراکلرید کربن در موش سفید کوچک. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 16(2), 49-55. doi: 10.18869/acadpub.jbums.16.2.49fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.16.2.49
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-4644-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588608
dc.description.abstractسابقه و هدف: عدس قرمز یک گونه لگومیناسه است که میتواند منبع مهمی از ترکیبات فنولی در رژیم غذایی انسان تهیه نماید. این مطالعه به منظور بررسی توان محافظت کبدی عصاره عدس قرمز در برابر آسیب کبدی القاء شده توسط تتراکلریدکربن در موش سفید کوچک انجام شد. مواد و روشها: این مطالعه تجربی بر روی 50 سر موش سفید کوچک نر بالغ انجام شد. حیوانات به 5 گروه 10 تایی تقسیم شدند. گروه یک سرم فیزیولوژی به مدت 10 روز خوراکی و گروه دو تنها در روز دهم تتراکلرید کربن (ml/kg1) به صورت داخل صفاقی و گروه سه تا پنج به ترتیب دوزهای mg/kg400، 200، 100 از عصاره به مدت 10 روز خوراکی و سپس 1 ساعت پس از آخرین تجویز، تتراکلرید کربن دریافت کردند. 24 ساعت بعد، نمونه‌های کبد و خون همه حیوانات جمع آوری و فعالیت سرمی آلانین ترانس آمیناز (ALT)، آسپارتات ترانس آمیناز (AST)، آلکالین فسفاتاز (ALP) و میزان لیپید پراکسیداسیون در بافت کبد اندازه گیری شد. سپس یافته‌های بیوشیمیایی با نتایج هیستوپاتولوژی تطبیق داده شد. یافته ها: تتراکلرید کربن باعث افزایش معنی دار لیپید پراکسیداسیون و سطوح آنزیم‌های کبدی گردید.تجویز عصاره عدس قرمز به طور معنیداری باعث کاهش فعالیت آنزیم های کبدی در مقایسه با گروه تتراکلرید کربن شد. موثرترین دوز، mg/kg 400 بود که باعث کاهش آنزیم‌های AST ،ALT و ALP از 15/12±43/341، 40/9±43/116، 21/9±43/243 به 32/14±12/242 (007/0p=)، 13/8±70/78 (002/0p=) و 13/8±70/78 (004/0p=) به ترتیب گردید. نتایج بافت شناسی نشان داد که تتراکلرید کربن توانسته منجر به بروز ضایعات کبدی و به صورت بارز نکروز گردد. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که عصاره عدس قرمز اثر محافظتی روی سمیت کبدی القا شده توسط تتراکلرید کربن را دارد.fa_IR
dc.format.extent527
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.16.2.49
dc.subjectعدس قرمزfa_IR
dc.subjectتتراکلرید کربنfa_IR
dc.subjectسمیت کبدیfa_IR
dc.subjectموش سفید کوچک.fa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleاثر حفاظتی عصاره عدس قرمز بر روی سمیت کبدی ناشی از تتراکلرید کربن در موش سفید کوچکfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحلیلیfa_IR
dc.citation.volume16
dc.citation.issue2
dc.citation.spage49
dc.citation.epage55


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد