نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمهدوی, سامانfa_IR
dc.contributor.authorعالیزاد, معصومهfa_IR
dc.contributor.authorسجادی, پروینfa_IR
dc.contributor.authorبالغی, مهرانگیزfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:41:19Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:41:19Z
dc.date.available1399-08-23T07:41:19Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:41:19Z
dc.date.issued2017-05-01en_US
dc.date.issued1396-02-11fa_IR
dc.identifier.citationمهدوی, سامان, عالیزاد, معصومه, سجادی, پروین, بالغی, مهرانگیز. (1396). مطالعه اثرات آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتری عصاره اتانولی دانه گیاه رازیانه (Foeniculum vulgare Mill). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 19(5), 32-38. doi: 10.22088/jbums.19.5.32fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.19.5.32
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-6472-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588497
dc.description.abstractسابقه و هدف: در صنایع غذایی برای جلوگیری از آلودگی مواد غذایی از افزودنی های سنتیتیک برای کاهش رشد میکروبی استفاده می شود، که به دلیل امنیت مواد غذایی توجه بیشتری به مصرف محصولات آنتی باکتریال طبیعی شده است. از آنجائیکه گیاهـان منابع بالقوه ای از عوامل ضد عفونت می باشند لذا این مطالعه به منظور بررسی اثرات آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتری عصاره اتانولی دانه گیاه رازیانه (Foeniculum vulgare Mill) انجام شد. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، پس از تهیه دانه رازیانه، عصاره اتانولی آن گرفته شد و جهت بررسی اثر ضدمیکروبی آن از روش میکرودایلوشن(Micro dilution) در 9 سطوح غلظتی100، 50، 25، 12/5، 6/25، 3/12، 1/56، 0/78 و 0/39 درصد بر روی جدایه‌های با منشاء مواد غذایی(نگهداری شده در بانک میکروبی) و سوش‌های استاندارد اشریشیاکلی1270PTCC، سالمونلا انتریک 1709PTCC، باسیلوس سرئوس 11778ATCC و استافیلوکوکوس ارئوس 1112PTCC استفاده شد. برای تعیین اثر آنتی‌اکسیدانی عصاره اتانولی رازیانه از روش 2، 2-دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل (DPPH) در 7 سطوح غلظتی ppm 1000، 500، 400، 300، 200، 100 و 50 استفاده شد. یافته ­ها: جدایه‌های سالمونلا انتریک مواد غذایی بیشترین مقاومت(2/3 جدایه ­ها در غلظت­های 12/5 درصد و بالاتر رشد کردند) و جدایه‌های استافیلوکوکوس ارئوس بیشترین حساسیت(بدون رشد در غلظت­های بالاتر از 12/5 درصد) را در برابر عصاره اتانولی رازیانه از خود نشان دادند (0/05<p). در تمام غلظتهای مورد آزمایش، اثر آنتی‌اکسیدانی عصاره اتانولی دانه رازیانه کمتر از آنتی‌اکسیدان سنتزی (هیدروکسی تولوئن بوتیله شده)BHT گزارش شد(0/05>p). نتیجه­ گیری: بر اساس نتایج این مطالعه عصاره اتانولی دانه رازیانه از توان ضدباکتریایی و آنتی‌اکسیدانی مناسبی برخوردار بوده و بنابراین می‌توان از آن در ترکیب با سایر نگهدارنده‌ها جهت محافظت مواد غذایی در مقابل انواع سیستم‌های اکسیداتیو و میکروارگانیسم‌های عامل عفونت و مسمومیت بهره جستfa_IR
dc.format.extent364
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.19.5.32
dc.subjectرازیانهfa_IR
dc.subjectعصاره اتانولیfa_IR
dc.subjectضدمیکروبیfa_IR
dc.subjectآنتی‌اکسیدانیfa_IR
dc.subjectمیکروبیولوژیfa_IR
dc.titleمطالعه اثرات آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتری عصاره اتانولی دانه گیاه رازیانه (Foeniculum vulgare Mill)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتجربیfa_IR
dc.contributor.departmentباشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی صنایع غذایی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.citation.volume19
dc.citation.issue5
dc.citation.spage32
dc.citation.epage38


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد