| dc.contributor.author | افتخاری،, محمدحسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | مرادی, معصومه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T07:40:53Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T07:40:53Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T07:40:53Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T07:40:53Z | |
| dc.date.issued | 2009-08-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1388-05-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | افتخاری،, محمدحسن, مرادی, معصومه. (1388). دریافت انرژی و درشت مغذیها در مبتلایان به سرطان پستان. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 11(3), 60-66. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1561-4107 | |
| dc.identifier.issn | 2251-7170 | |
| dc.identifier.uri | http://jbums.org/article-1-3226-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588456 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: سرطان پستان یکی از شایعترین سرطان در زنان می باشد. افزایش وزن و مصرف بالای انرژی بعنوان یکی از دلایل بروز سرطان مطرح می باشد. لذا این مطالعه به منظور مقایسه الگوی غذائی مصرفی در بیماران مبتلا به سرطان پستان با افراد سالم انجام شد.مواد و روشها: این مطالعه مورد – شاهدی بر روی بیماران مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به بیمارستان شهید فقیهی که به صورت تصادفی 45 مورد انتخاب و با 45 نفر شاهد همسان شدند، انجام گردید. اطلاعات تن سنجی شامل قد، وزن و نمایه توده بدن و الگوی غذایی اعم از مصرف انرژی، کربوهیدرات، چربی تام، اسیدهای چرب اشباع، اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه، اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه، کلسترول، فیبرخام و قند ساده بین دو گروه، مورد مقایسه قرار گرفتند.یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که مقایسه میانگین وزن در گروه مورد و شاهد اختلاف معنی دار داشت (به ترتیب 7/12±8/64 کیلوگرم و 5/9±1/70 کیلوگرم، (023/0=p) در صورتیکه سایر شاخصه های آنتروپومتری آنها تفاوت معنی داری نداشته است. مقایسه مصرف مواد مغذی نشان داد که تنها بین مصرف چربی تام دریافتی 29±70 و 17±53 گرم (001/0=p)، اسیدهای چرب اشباع 8±20 گرم و 5±16 گرم (002/0=p)، اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه 12±21 گرم و 8±17 گرم (04/0=p) و اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه 11±23 گرم و 5±16 گرم (0001/0=p) در دو گروه مورد و شاهد نیز اختلاف معنی داری وجود داشت.نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که احتمالا افزایش مصرف چربی و اسیدهای چرب اشباع می تواند بعنوان یکی از عوامل زمینه ساز بروز سرطان پستان به حساب آید. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1065 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Babol University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | سرطان پستان | fa_IR |
| dc.subject | الگوی غذایی | fa_IR |
| dc.subject | درشت مغزی | fa_IR |
| dc.subject | بیوشیمی | fa_IR |
| dc.title | دریافت انرژی و درشت مغذیها در مبتلایان به سرطان پستان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | تحلیلی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 11 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 60 | |
| dc.citation.epage | 66 | |