نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorافتخاری،, محمدحسنfa_IR
dc.contributor.authorمرادی, معصومهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:40:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:40:53Z
dc.date.available1399-08-23T07:40:53Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:40:53Z
dc.date.issued2009-08-01en_US
dc.date.issued1388-05-10fa_IR
dc.identifier.citationافتخاری،, محمدحسن, مرادی, معصومه. (1388). دریافت انرژی و درشت مغذیها در مبتلایان به سرطان پستان. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 11(3), 60-66.fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-3226-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588456
dc.description.abstractسابقه و هدف: سرطان پستان یکی از شایعترین سرطان در زنان می باشد. افزایش وزن و مصرف بالای انرژی بعنوان یکی از دلایل بروز سرطان مطرح می باشد. لذا این مطالعه به منظور مقایسه الگوی غذائی مصرفی در بیماران مبتلا به سرطان پستان با افراد سالم انجام شد.مواد و روشها: این مطالعه مورد – شاهدی بر روی بیماران مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به بیمارستان شهید فقیهی که به صورت تصادفی 45 مورد انتخاب و با 45 نفر شاهد همسان شدند، انجام گردید. اطلاعات تن سنجی شامل قد، وزن و نمایه توده بدن و الگوی غذایی اعم از مصرف انرژی، کربوهیدرات، چربی تام، اسیدهای چرب اشباع، اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه، اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه، کلسترول، فیبرخام و قند ساده بین دو گروه، مورد مقایسه قرار گرفتند.یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که مقایسه میانگین وزن در گروه مورد و شاهد اختلاف معنی دار داشت (به ترتیب 7/12±8/64 کیلوگرم و 5/9±1/70 کیلوگرم، (023/0=p) در صورتیکه سایر شاخصه های آنتروپومتری آنها تفاوت معنی داری نداشته است. مقایسه مصرف مواد مغذی نشان داد که تنها بین مصرف چربی تام دریافتی 29±70 و 17±53 گرم (001/0=p)، اسیدهای چرب اشباع 8±20 گرم و 5±16 گرم (002/0=p)، اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه 12±21 گرم و 8±17 گرم (04/0=p) و اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه 11±23 گرم و 5±16 گرم (0001/0=p) در دو گروه مورد و شاهد نیز اختلاف معنی داری وجود داشت.نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که احتمالا افزایش مصرف چربی و اسیدهای چرب اشباع می تواند بعنوان یکی از عوامل زمینه ساز بروز سرطان پستان به حساب آید.fa_IR
dc.format.extent1065
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectسرطان پستانfa_IR
dc.subjectالگوی غذاییfa_IR
dc.subjectدرشت مغزیfa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleدریافت انرژی و درشت مغذیها در مبتلایان به سرطان پستانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحلیلیfa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue3
dc.citation.spage60
dc.citation.epage66


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد