| dc.contributor.author | یزدان پناه،, لیلا | fa_IR |
| dc.contributor.author | آزادبخت, لیلا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T07:40:29Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T07:40:30Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T07:40:29Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T07:40:30Z | |
| dc.date.issued | 2013-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-10-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | یزدان پناه،, لیلا, آزادبخت, لیلا. (1391). اثر اسیدهای چرب بر سلامت استخوان و بروز استئوپروز. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 15(1), 69-78. doi: 10.18869/acadpub.jbums.15.1.69 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1561-4107 | |
| dc.identifier.issn | 2251-7170 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.15.1.69 | |
| dc.identifier.uri | http://jbums.org/article-1-4293-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588419 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: استئوپروز شایعترین بیماری سیستم اسکلتی است که به کاهش توده استخوان و شکستگی لگن، ستون فقرات و مچ دست منجر می شود. عوامل مختلفی مانند فاکتورهای ژنتیکی، محیطی ، هورمونی، چگونگی سبک زندگی و عوامل تغذیه ای در بروز استئوپروز نقش دارند. در سالهای اخیر به نقش چربیهای دریافتی در رژیم غذایی در سلامت استخوانها و بروز استئوپروز توجه شده است. در این مقاله مروری به بررسی اثر اسیدهای چرب مختلف بر سلامت استخوان و بروز استئوپروز در استخوانها که در قالب مطالعات انسانی و حیوانی انجام شده، پرداخته شده است. مواد و روشها: برای انجام این مطالعه و دستیابی به منابع مورد نیاز از موتور جستجوی pubmed، گوگل، بانکهای اطلاعاتی ایران مدکس و SID، استفاده شده است. واژه های کلیدی MeSH بکار گرفته شده در جستجوی مقالات شامل استئوپروز، از دست دادن استخوانها مرتبط با سن و یائسگی، اسیدهای چرب، اسیدهای چرب اشباع، غیر اشباع، لینولئیک اسید کونژوگه و سلامت استخوانها محدود شده در عنوان و چکیده مقالات فارسی و انگلیسی، در طی سالهای 1995 تا 2012 بودند. بعد از مرور عناوین و چکیده ها در نهایت از مجموع 356 مقاله بدست آمده 33 مقاله اصلی و مروری که مستقیما با تاثیر انواع اسیدهای چرب بر استئوپروز و سلامت استخوان و مکانیسم اثر آنها مرتبط بودند، مورد استفاده قرار گرفتند. یافته ها: کاهش دریافت چربی کل و چربی های اشباع در رژیم غذایی، کاهش نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 دریافتی و دریافت اسیدهای چرب غیر اشباع بخصوص اسیدهای چرب امگا-3 از منابع گیاهی در سلامت استخوانها و کاهش شکستگیهای ناشی از استئوپروز موثر هستند. اسیدهای چرب با مکانیسمهای مختلف از جمله تغییرات در جذب کلسیم، سنتز پروستاگلاندین، تشکیل استئوبلاست و استئوکلاست، تغییر در عملکرد غشا، کاهش و افزایش سیتوکینهای التهابی در عملکرد استخوانها نقش دارند. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که اسیدهای چرب مختلف از طریق مکانیسمهای متفاوت بر سلامت استخوان، استئوپروز و بروز شکستگی استخوانها اثر گذار هستند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 225 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Babol University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.15.1.69 | |
| dc.subject | استئوپروز | fa_IR |
| dc.subject | اسیدهای چرب | fa_IR |
| dc.subject | اسیدهای چرب اشباع | fa_IR |
| dc.subject | اسیدهای چرب غیر اشباع | fa_IR |
| dc.subject | سلامت استخوان | fa_IR |
| dc.subject | بیوشیمی | fa_IR |
| dc.title | اثر اسیدهای چرب بر سلامت استخوان و بروز استئوپروز | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | تحلیلی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 15 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 69 | |
| dc.citation.epage | 78 | |