نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorیزدان پناه،, لیلاfa_IR
dc.contributor.authorآزادبخت, لیلاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:40:29Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:40:30Z
dc.date.available1399-08-23T07:40:29Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:40:30Z
dc.date.issued2013-01-01en_US
dc.date.issued1391-10-12fa_IR
dc.identifier.citationیزدان پناه،, لیلا, آزادبخت, لیلا. (1391). اثر اسیدهای چرب بر سلامت استخوان و بروز استئوپروز. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 15(1), 69-78. doi: 10.18869/acadpub.jbums.15.1.69fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.15.1.69
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-4293-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588419
dc.description.abstractسابقه و هدف: استئوپروز شایعترین بیماری سیستم اسکلتی است که به کاهش توده استخوان و شکستگی لگن، ستون فقرات و مچ دست منجر می شود. عوامل مختلفی مانند فاکتورهای ژنتیکی، محیطی ، هورمونی، چگونگی سبک زندگی و عوامل تغذیه ای در بروز استئوپروز نقش دارند. در سالهای اخیر به نقش چربیهای دریافتی در رژیم غذایی در سلامت استخوانها و بروز استئوپروز توجه شده است. در این مقاله مروری به بررسی اثر اسیدهای چرب مختلف بر سلامت استخوان و بروز استئوپروز در استخوانها که در قالب مطالعات انسانی و حیوانی انجام شده، پرداخته شده است. مواد و روشها: برای انجام این مطالعه و دستیابی به منابع مورد نیاز از موتور جستجوی pubmed، گوگل، بانکهای اطلاعاتی ایران مدکس و SID، استفاده شده است. واژه های کلیدی MeSH بکار گرفته شده در جستجوی مقالات شامل استئوپروز، از دست دادن استخوانها مرتبط با سن و یائسگی، اسیدهای چرب، اسیدهای چرب اشباع، غیر اشباع، لینولئیک اسید کونژوگه و سلامت استخوانها محدود شده در عنوان و چکیده مقالات فارسی و انگلیسی، در طی سالهای 1995 تا 2012 بودند. بعد از مرور عناوین و چکیده ها در نهایت از مجموع 356 مقاله بدست آمده 33 مقاله اصلی و مروری که مستقیما با تاثیر انواع اسیدهای چرب بر استئوپروز و سلامت استخوان و مکانیسم اثر آنها مرتبط بودند، مورد استفاده قرار گرفتند. یافته ها: کاهش دریافت چربی کل و چربی های اشباع در رژیم غذایی، کاهش نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 دریافتی و دریافت اسیدهای چرب غیر اشباع بخصوص اسیدهای چرب امگا-3 از منابع گیاهی در سلامت استخوانها و کاهش شکستگیهای ناشی از استئوپروز موثر هستند. اسیدهای چرب با مکانیسمهای مختلف از جمله تغییرات در جذب کلسیم، سنتز پروستاگلاندین، تشکیل استئوبلاست و استئوکلاست، تغییر در عملکرد غشا، کاهش و افزایش سیتوکینهای التهابی در عملکرد استخوانها نقش دارند. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که اسیدهای چرب مختلف از طریق مکانیسمهای متفاوت بر سلامت استخوان، استئوپروز و بروز شکستگی استخوانها اثر گذار هستند.fa_IR
dc.format.extent225
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.15.1.69
dc.subjectاستئوپروزfa_IR
dc.subjectاسیدهای چربfa_IR
dc.subjectاسیدهای چرب اشباعfa_IR
dc.subjectاسیدهای چرب غیر اشباعfa_IR
dc.subjectسلامت استخوانfa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleاثر اسیدهای چرب بر سلامت استخوان و بروز استئوپروزfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحلیلیfa_IR
dc.citation.volume15
dc.citation.issue1
dc.citation.spage69
dc.citation.epage78


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد