تداخل اثر کافئین با استرپتومایسین بر تغییرات هیستوپاتولوژیک کلیه و کبد موش صحرایی
(ندگان)پدیدآور
نجف زاده ورزی, حسینمحمدیان, بابکرهبر, مریماکبری, نسترندرویش خادم, محمدنیک روان, لیلانوع مدرک
Textتحقیقی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: با توجه به احتمال افزایش سمیت کلیوی استرپتومایسین بوسیله چای و قهوه که حاوی متیل گزانتین ها از جمله کافئین هستند، هدف از این مطالعه، بررسی تغییرات هیستوپاتولوژیک بافت کلیه و کبد و برخی فاکتورهای سرمی موش صحرایی در مصرف همزمان استرپتومایسین و کافئین می باشد.
مواد و روشها: این مطالعه تجربی در مدل حیوانی و بر روی 25سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار با میانگین وزنی 200 گرم در 5 گروه انجام شد. گروه اول بعنوان گروه شاهد، گروه های دوم تا پنجم به ترتیب استرپتومایسین (mg/kg 25)، کافئین(mg/kg 5)+استرپتومایسین، کافئین و استرپتومایسین+ ویتامین سی (mg/kg 100) را به مدت 21 روز و بصورت داخل صفاقی دریافت کردند. سپس موش ها با اتر بیهوش شدند و از قلب خونگیری شد و در سرم مقادیر کراتینین، ازت اوره، سدیم و پتاسیم اندازه گیری شد. از بافت کلیه و کبد برای بررسی پاتولوژیک به روش معمول نمونه گیری و مقطع تهیه شد و با رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین و بوسیله میکروسکوپ نوری مطالعه شدند.
یافتهها: مقدار کراتینین و پتاسیم سرم در بین گروهها تفاوت نداشت در حالی که مقدار ازت در گروه 5 (mg/dl 15 ±0/7) نسبت به گروه 1 و 4 بطور معنی داری کمتر بود (p
کلید واژگان
استرپتومایسینکافئین
کلیه
کبد
موش صحرایی.
فارماکولوژی
شماره نشریه
6تاریخ نشر
2015-06-011394-03-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بابلشاپا
1561-41072251-7170




