نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنصرتی M‏D, حمیدرضاfa_IR
dc.contributor.authorموسوی P‏hD, سیداحسان الهfa_IR
dc.contributor.authorسجادی M‏Sc, پروینfa_IR
dc.contributor.authorفیروزجاهی M‏D, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorمعززی M‏D, زلیخاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:39:30Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:39:30Z
dc.date.available1399-08-23T07:39:30Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:39:30Z
dc.date.issued2013-11-01en_US
dc.date.issued1392-08-10fa_IR
dc.identifier.citationنصرتی M‏D, حمیدرضا, موسوی P‏hD, سیداحسان اله, سجادی M‏Sc, پروین, فیروزجاهی M‏D, علیرضا, معززی M‏D, زلیخا. (1392). اثر سرکه سیب بر سطح سرمی قند بعد از غذا دربیماران دیابتی نوع 2 تحت درمان با داروهای خوراکی پایین آورنده قند خون. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 15(6), 7-11. doi: 10.18869/acadpub.jbums.15.6.7fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.15.6.7
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-4578-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588320
dc.description.abstractسابقه و هدف: تنظیم قند خون در پیشگیری از عوارض دیابت اهمیت دارد. معمولا بیماران تمایل به خوردن غذاهایی دارند که قند خون را کاهش دهد. لذا در این مطالعه اثر سرکه سیب بر قند خون پس از صرف غذا در بیماران مبتلا به دیابت نوع2 بررسی شد. مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 30 بیمار مبتلا به دیابت تیپ 2 که به طور تصافی به دو گروه (هر گروه 15 نفر) تقسیم شدند، انجام گردید. در حالت ناشتا به گروه مورد ترکیب 20 گرم سرکه سیب و 40 گرم آب و به گروه شاهد 40 گرم آب خالص داده شد. بلافاصله به هردو گروه صبحانه حاوی 58 گرم کربوهیدرات داده شد. بعد از یک هفته استراحت (wash out) جای دو گروه تعویض شد. نمونه خون در شرایط ناشتا و 90 دقیقه بعد از صبحانه برای اندازه گیری قند و انسولین جمع آوری و مورد مقایسه قرار گرفت. (1N201201078630: IRCT).یافته ها: میانگین تغییرات قند خون در هنگام استفاده از سرکه سیب برابر 31/10±7/118 میلی گرم در دسی لیتر و در هنگام مصرف پلاسبو برابر 37/10±9/106 میلی گرم در دسی لیتر بود. میانگین تغییرات انسولین سرم در هنگام استفاده از سرکه سیب برابر 69/3±1/23 میکرویونیت در میلی لیتر و در هنگام استفاده از پلاسبو برابر 39/3±3/17 بود که اختلاف معنی داری مشاهده نگردید. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که مصرف یک نوبت سرکه سیب در بیماران دیابتی تیپ 2 تاثیری بر سطح گلوکز و انسولین خون بعد از غذا ندارد.fa_IR
dc.format.extent332
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.15.6.7
dc.subjectدیابتfa_IR
dc.subjectسرکه سیبfa_IR
dc.subjectقند بعد از غذا.fa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleاثر سرکه سیب بر سطح سرمی قند بعد از غذا دربیماران دیابتی نوع 2 تحت درمان با داروهای خوراکی پایین آورنده قند خونfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحلیلیfa_IR
dc.citation.volume15
dc.citation.issue6
dc.citation.spage7
dc.citation.epage11


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد