| dc.contributor.author | محمدی فرد, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | ناظم, حبیب الله | fa_IR |
| dc.contributor.author | متقی پیشه, جواد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T07:38:47Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T07:38:47Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T07:38:47Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T07:38:47Z | |
| dc.date.issued | 2016-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-12-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | محمدی فرد, محمد, ناظم, حبیب الله, متقی پیشه, جواد. (1394). اثرات نانوذرات اکسید مس و عصاره هیدروالکلی زرشک، خاکشی و سیلی مارین بر روی آنزیم های کاتالاز، مالون دی آلدئید و گلوتاتیون پراکسیداز در موش های نر دیابتی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 18(3), 54-61. doi: 10.22088/jbums.18.3.54 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1561-4107 | |
| dc.identifier.issn | 2251-7170 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22088/jbums.18.3.54 | |
| dc.identifier.uri | http://jbums.org/article-1-5072-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588251 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: آنتی اکسیدانها می توانند باعث کاهش بروز اثرات مخرب رادیکالهای آزاد در طولانی مدت گردند. با توجه به اهمیت تشدید استرس اکسیداتیو در بروز آسیب های بافتی توسط نانوذرات و خاصیت عصاره های گیاهی بر کاهش این شاخص، این مطالعه به منظور اثرات نانوذرات اکسید مس و عصاره هیدروالکلی زرشک، خاکشی و سیلی مارین بر روی آنزیم های کاتالاز، مالون دی آلدئید و گلوتاتیون پراکسیداز در موش های نر دیابت انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی از 50 سر موش صحرایی نژاد ویستار (gr350- 250) در 10 گروه 5 تایی: کنترل سالم، سالم دریافت کننده نانوذره، سالم دریافت کننده عصاره زرشک، سیلی مارین و خاکشی (به طور جداگانه)، کنترل دیابتی، دیابتی دریافت کننده نانوذرات مس، گروه های دیابتی دریافت کننده عصاره زرشک، سیلی مارین و خاکشی (به طور جداگانه) استفاده شد. به منظور تشکیل گروه های دیابتی، نیمی از موشها با داروی آلوکسان با دوزmg/kg 120 دیابتی شدند. به گروههای مختلف کنترل سالم و دیابتی عصاره های گیاهان دارویی سیلی مارین، زرشک و خاکشی و همچنین نانوذرات اکسید مس به مدت 30 روز به طور جداگانه و روزانه 0/5 سی سی به صورت داخل صفاقی (IP) تزریق شد. سپس موشها با کتامین بیهوش شدند و بافت کبد آنها خارج شد و آنزیم های کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز و مالون دی آلدئید بافتی اندازه گیری و مورد مقایسه قرار گرفت.
یافته ها: در گروه های دیابتی که با نانوذرات مس تیمار شده بودند، افزایش معنی دار در غلظت مالون دی آلدئید از (0/447±4/7 به 0/405±5/05) مشاهده شد و کاهش معنی دار در میزان فعالیت آنزیمهای کاتالاز از (1/48±36/8 به 1/4832±36/2) و همچنین گلوتاتیون پراکسیداز از (3/9115±75/4 به 4/336±72/4) مشاهده شد. عصاره سیلی مارین در کاهش اثرات نانوذرات نسبت به زرشک و خاکشی در تمام گروه ها موثرتر عمل نمود.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که برای کاهش اثرات استرس اکسیداتیو نانوذرات اکسید مس، از عصاره این گیاهان دارویی می توان استفاده کرد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 690 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Babol University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22088/jbums.18.3.54 | |
| dc.subject | نانوذرات مس | fa_IR |
| dc.subject | عصاره گیاهی | fa_IR |
| dc.subject | موش دیابتی | fa_IR |
| dc.subject | کاتالاز | fa_IR |
| dc.subject | مالون دی آلدئید | fa_IR |
| dc.subject | گلوتاتیون پراکسیداز | fa_IR |
| dc.subject | بیوشیمی | fa_IR |
| dc.title | اثرات نانوذرات اکسید مس و عصاره هیدروالکلی زرشک، خاکشی و سیلی مارین بر روی آنزیم های کاتالاز، مالون دی آلدئید و گلوتاتیون پراکسیداز در موش های نر دیابتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | تحقیقی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور تفت، یزد | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور تفت، یزد | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه سیستان و بلوچستان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 18 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 54 | |
| dc.citation.epage | 61 | |