نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمدی فرد, محمدfa_IR
dc.contributor.authorناظم, حبیب اللهfa_IR
dc.contributor.authorمتقی پیشه, جوادfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:38:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:38:47Z
dc.date.available1399-08-23T07:38:47Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:38:47Z
dc.date.issued2016-03-01en_US
dc.date.issued1394-12-11fa_IR
dc.identifier.citationمحمدی فرد, محمد, ناظم, حبیب الله, متقی پیشه, جواد. (1394). اثرات نانوذرات اکسید مس و عصاره هیدروالکلی زرشک، خاکشی و سیلی مارین بر روی آنزیم های کاتالاز، مالون دی آلدئید و گلوتاتیون پراکسیداز در موش های نر دیابتی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 18(3), 54-61. doi: 10.22088/jbums.18.3.54fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.18.3.54
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-5072-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588251
dc.description.abstractسابقه و هدف: آنتی اکسیدانها می توانند باعث کاهش بروز اثرات مخرب رادیکال­های آزاد در طولانی مدت گردند. با توجه به اهمیت تشدید استرس اکسیداتیو در بروز آسیب های بافتی توسط نانوذرات و خاصیت عصاره های گیاهی بر کاهش این شاخص، این مطالعه به منظور اثرات نانوذرات اکسید مس و عصاره هیدروالکلی زرشک، خاکشی و سیلی مارین بر روی آنزیم های کاتالاز، مالون دی آلدئید و گلوتاتیون پراکسیداز در موش های نر دیابت انجام شد. مواد و روش­ها: در این مطالعه تجربی از 50 سر موش صحرایی نژاد ویستار (gr350- 250) در 10 گروه 5 تایی: کنترل سالم، سالم دریافت کننده نانوذره، سالم دریافت کننده عصاره زرشک، سیلی مارین و خاکشی (به طور جداگانه)، کنترل دیابتی، دیابتی دریافت کننده نانوذرات مس، گروه های دیابتی دریافت کننده عصاره زرشک، سیلی مارین و خاکشی (به طور جداگانه) استفاده شد. به منظور تشکیل گروه های دیابتی، نیمی از موش­ها با داروی آلوکسان با دوزmg/kg  120 دیابتی شدند. به گروههای مختلف کنترل سالم و دیابتی عصاره های گیاهان دارویی سیلی مارین، زرشک و خاکشی و همچنین نانوذرات اکسید مس به مدت 30 روز به طور جداگانه و روزانه 0/5 سی سی به صورت داخل صفاقی (IP) تزریق شد. سپس موشها با کتامین بیهوش شدند و بافت کبد آنها خارج شد و آنزیم های کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز و مالون دی آلدئید بافتی اندازه گیری و مورد مقایسه قرار گرفت. یافته­ ها: در گروه های دیابتی که با نانوذرات مس تیمار شده بودند، افزایش معنی دار در غلظت مالون دی آلدئید از (0/447±4/7 به 0/405±5/05) مشاهده شد و کاهش معنی دار در میزان فعالیت آنزیم­های کاتالاز از (1/48±36/8 به 1/4832±36/2) و همچنین گلوتاتیون پراکسیداز از (3/9115±75/4 به 4/336±72/4) مشاهده شد. عصاره سیلی مارین در کاهش اثرات نانوذرات نسبت به زرشک و خاکشی در تمام گروه ها موثرتر عمل نمود. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که برای کاهش اثرات استرس اکسیداتیو نانوذرات اکسید مس، از عصاره این گیاهان دارویی می توان استفاده کرد. fa_IR
dc.format.extent690
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.18.3.54
dc.subjectنانوذرات مسfa_IR
dc.subjectعصاره گیاهیfa_IR
dc.subjectموش دیابتیfa_IR
dc.subjectکاتالازfa_IR
dc.subjectمالون دی آلدئیدfa_IR
dc.subjectگلوتاتیون پراکسیدازfa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleاثرات نانوذرات اکسید مس و عصاره هیدروالکلی زرشک، خاکشی و سیلی مارین بر روی آنزیم های کاتالاز، مالون دی آلدئید و گلوتاتیون پراکسیداز در موش های نر دیابتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحقیقیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور تفت، یزدfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور تفت، یزدfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه سیستان و بلوچستانfa_IR
dc.citation.volume18
dc.citation.issue3
dc.citation.spage54
dc.citation.epage61


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد