نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکرمانشاه،, حمیدfa_IR
dc.contributor.authorهاشمی کمانگر, صدیقه الساداتfa_IR
dc.contributor.authorآرامی،, سکینهfa_IR
dc.contributor.authorمیرصالحیان،, اکبرfa_IR
dc.contributor.authorکمالی نژاد،, محمدfa_IR
dc.contributor.authorکریمی،, ،مهردادfa_IR
dc.contributor.authorجبل آملی, فرشتهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:37:10Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:37:10Z
dc.date.available1399-08-23T07:37:10Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:37:10Z
dc.date.issued2011-11-01en_US
dc.date.issued1390-08-10fa_IR
dc.identifier.citationکرمانشاه،, حمید, هاشمی کمانگر, صدیقه السادات, آرامی،, سکینه, میرصالحیان،, اکبر, کمالی نژاد،, محمد, کریمی،, ،مهرداد, جبل آملی, فرشته. (1390). مقایسه اثر ضد باکتریائی عصاره هیدروالکلی چهار گونه گیاه بر میکرو ارگانیسم های عامل پوسیدگی دندان به دو روش آزمایشگاهی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 13(6), 21-29.fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-3921-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588093
dc.description.abstractسابقه و هدف: پوسیدگی دندان یک بیماری چند عاملی ولی ماهیتا عفونی، میکروبی می باشد که تمرکز صرف بر درمان ترمیمی ضایعه، منجر به شکست در رفع علت زمینه ساز آن می گردد. از سوی دیگر بدلیل عوارض شناخته شده آنتی بیوتیک ها و اقبال جامعه جهانی به درمانهای سنتی و لزوم استخراج دارو از مواد طبیعی و گیاهان داروئی، در این مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی مریم گلی (Salvia officinalis)، انیسون (Pimpinella anisum) پونه (Mentha longifolia) و بومادران (Achillea millefolium) بر میکرو ارگانیسم های پوسیدگی زا بصورت in vitro با دو تست آزمایشگاهی مورد مقایسه قرار گرفته است.مواد و روشها: در این مطالعه تجربی از اندام هوایی گیاه مریم گلی(Salvia officinalis)، پونه (Mentha longifolia)، بومادران (Achillea millefolium) و بذر انیسون (Pimpinella anisum) به روش ماسراسیون (خیساندن در حلال) عصاره هیدروالکلی تهیه شد و پس از تهیه سویه های استاندارد باکتری های استرپتوکوک موتان، لاکتوباسیل رامنوز و اکتینومیسس ویسکوز و استریل نمودن عصاره ها توسط فیلتر اثر آنتی باکتریال آنها به 2 روش Broth macrodilution (روشی که در آن مقادیری از مواد ضد میکروبی در محیط مایع (Broth) به صورت سریال رقیق می شود) در محدوده غلظتی 200-18/0 میکروگرم بر میلی لیتر و Agar diffusion(روشی که در آن اثر ضد میکروبی مواد در محیط جامد بررسی می شود) در محدوده غلظتی 400-78/0 میکروگرم بر میلی لیتر بر میکروارگانیسم های مذکور ارزیابی شدند. یافته ها: در روش broth macrodilution میزان حداقل غلظت بازدارندگی (MIC:Minimum Inhibitory concentration) عصاره های انیسون، مریم گلی، پونه و بومادران برای استرپتوکوک موتان به ترتیب 5/12، 25/6، 5/12 و 50µg/ml، برای لاکتوباسیل به ترتیب 5/12، 56/1، 12/3 و 12.5µg/ml و برای اکتینومیسس ویسکوز به ترتیب 50، 5/12، 100و 50µg/ml بود. در روش Agar well diffusion عصاره های انیسون و مریم گلی بر روی استرپتوکوک موتان و عصاره انیسون بر روی لاکتوباسیل و عصاره پونه بر اکتینومیسس ویسکوز اثر آنتی باکتریال نشان دادند. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که کلیه عصاره ها با روش broth macrodilution بر هر 3 گونه باکتری اثر بازدارندگی رشد دارند و بالاترین اثر بازدارندگی رشد مربوط به مریم گلی می باشد. همچنین در محدوده غلظتی مورد بررسی کلیه عصاره ها اثر باکتریسیدال هم داشتند.fa_IR
dc.format.extent458
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectپوسیدگی دندانfa_IR
dc.subjectاسترپتوکوک موتانfa_IR
dc.subjectلاکتوباسیل رامنوزfa_IR
dc.subjectاکتینو میسس ویسکوزfa_IR
dc.subjectمریم گلیfa_IR
dc.subjectپونهfa_IR
dc.subjectبومادرانfa_IR
dc.subjectانیسونfa_IR
dc.subjectاثر ضد باکتریائیfa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleمقایسه اثر ضد باکتریائی عصاره هیدروالکلی چهار گونه گیاه بر میکرو ارگانیسم های عامل پوسیدگی دندان به دو روش آزمایشگاهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحلیلیfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue6
dc.citation.spage21
dc.citation.epage29


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد