نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمولانا،, زهراfa_IR
dc.contributor.authorشاهنده،, زهراfa_IR
dc.contributor.authorحاجی احمدی, محمودfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:35:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:35:44Z
dc.date.available1399-08-23T07:35:44Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:35:44Z
dc.date.issued2006-08-01en_US
dc.date.issued1385-05-10fa_IR
dc.identifier.citationمولانا،, زهرا, شاهنده،, زهرا, حاجی احمدی, محمود. (1385). بررسی اثر حرارت بر مقاومت باکتریهای استافیلوکوکوس و اشریشیاکلی نسبت به آنتی بیوتیکها. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 8(4), 26-31.fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-3008-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/587949
dc.description.abstractسابقه و هدف: یکی از مسائل مهم در درمان بیماریهای عفونی، مقاومت باکتریهای پاتوژن نسبت به آنتی بیوتیکها است. یکی از راههای ایجاد مقاومت منشاء پلاسمیدی است و از آنجائیکه بعضی پلاسمید ها سیستم رپلیکاسیون حساس به حرارت دارند و به وسیله رشد در حرارت غیر مجاز حذف می شوند، در این تحقیق تلاش گردیده که امکان دگرگونی مقاومت در باکتریهای عامل عفونت با استفاده از حرارت، مورد بررسی قرار گیرد.مواد و روشها: این مطالعه بصورت تجربی (مداخله ای) و نمونه گیری آسان انجام گرفت. پس از جمع آوری نمونه های میکروبی، تستهای مختلف جهت شناسایی کامل باکتریها انجام و برای هر نمونه ابتدا یک تست آنتی بیوگرام به طریقه دیسک دیفیوژن صورت گرفت و سپس باکتریها در محیط مایع برین هارت اینفیوژن (BHI) در حرارت 5/43 درجه سانتیگراد به مدت 24 ساعت انکوبه گردیدند ودر مرحله بعد باکتری در محیط برین هارت اینفیوژن آگار در حرارت 35 درجه سانتیگراد به مدت 24 ساعت اتو گذاری شد ودر انتها آنتی بیوگرام ثانویه به روش دیسک دیفیوژن انجام و با نتایج اولیه مقایسه گردید و 05/0>p معنی دار تلقی گردید.یافته ها: در میان استافیلوکوکها، بیشترین تغییرات مقاومت نسبت به آنتی بیوتیکها مربوط به اگزاسیلین (11%) بود (0001/0>p). در مورد ریفامپیسین هیچ تغییری مشاهده نگردید. در میان اشریشیا کلی بیشترین تغییرات مقاومت نسبت به آنتی بیوتیکها مربوط به آمپی سیلین(7%) بود(0001/0>p)، اما نسبت به آنتی بیوتیکهای سفتریاکسون و سیپروفلوکساسین هیچ تغییری مشاهده نشده است.نتیجه گیری: حرارت می تواند باعث تغییرباکتریهای مورد مطالعه از حالت مقاوم به حساس یا نیمه حساس، نسبت به آنتی بیوتیک گردد.fa_IR
dc.format.extent277
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectاشریشیاکلیfa_IR
dc.subjectاستافیلوکوکوسfa_IR
dc.subjectحرارتfa_IR
dc.subjectمقاومت آنتی بیوتیکیfa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleبررسی اثر حرارت بر مقاومت باکتریهای استافیلوکوکوس و اشریشیاکلی نسبت به آنتی بیوتیکهاfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحلیلیfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue4
dc.citation.spage26
dc.citation.epage31


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد