نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبزرگی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorقاسمپور, مریمfa_IR
dc.contributor.authorاحمدی, غزالهfa_IR
dc.contributor.authorخفری, ثریاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:34:33Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:34:33Z
dc.date.available1399-08-23T07:34:33Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:34:33Z
dc.date.issued2018-06-01en_US
dc.date.issued1397-03-11fa_IR
dc.identifier.citationبزرگی, مریم, قاسمپور, مریم, احمدی, غزاله, خفری, ثریا. (1397). مقایسه چای سبز و سیاه با فلوراید در ریزسختی و پیشگیری از دمینرالیزاسیون مینای دندان های شیری. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 20(6), 14-19. doi: 10.18869/acadpub.jbums.20.6.14fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.20.6.14
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-7340-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/587819
dc.description.abstractسابقه و هدف: پوسیدگی دندان در کودکان پیش دبستانی به دلیل عدم همکاری مشکلات جدی را بر والدین و کودکان تحمیل میکند. ازآنجاییکه برگ چای دارای فلوراید و پلی فنل می باشد، لذا این مطالعه به منظور مقایسه چای سبز و سیاه با فلوراید در پیشگیری از دمینرالیزاسیون مینای دندان های شیری انجام شد. مواد و روش­ها: این مطالعه تجربی آزمایشگاهی روی ۴۰ عدد دندان ثنایا شیری کشیده شده انسان انجام گردید. دندانها به ۴ گروه ده تائی تقسیم و سپس بمدت ۴ دقیقه در ۷ روز متوالی در محلولهای آب مقطر، چای سبز، چای سیاه و دهان­شویه سدیم فلوراید ۰/۰۵ درصد قرار داده شدند. ریزسختی سطحی قبل و بعد از اکسپوژر دندانها در چهار محلول فوق توسط دستگاه ویکرز تعیین شد. جهت ایجاد پوسیدگی اولیه هر نمونه بمدت یک هفته در محلول دمینرالیزه کننده نگهداری و غلظت یونهای کلسیم، فسفر و فلوراید آزاد شده بترتیب توسط روش ازمایشگاهی اسپکتروفتومتری و پتانسیومتری ارزیابی گردید. یافته ها: ریزسختی اولیه گروه ها اختلاف معنی داری نداشتند. ریزسختی ثانویه نسبت به ریزسختی اولیه در دو گروه چای سبز (میانگین از۶۵/۴۷±۳۱۷ به ۸۵/۴۲±۳۸۶، ۰/۰۰۳p=) و فلوراید (میانگین از ۷۱/۷۶±۳۱۹ به ۱۱۷/۱۵±۴۴۶، ۰/۰۰۳p=) بصورت معنی داری افزایش یافت. میزان غلظت یونهای کلسیم و فسفر در چهار گروه مورد مطالعه نسبت به هم به دنبال قرار گرفتن در محلول دمینرالیزه کننده اختلاف معنی داری را نشان داد (۰/۰۰۱p=)(۰/۰۰۳p=). درحالی که این اختلاف در مورد غلظت فلوراید مشاهده نشد. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف چای سبز میتواند باعث افزایش ریزسختی و چای سبز و سیاه باعث افزایش مقاومت در برابر دمینرالیزاسیون مینای دندانهای شیری کودکان شود.fa_IR
dc.format.extent466
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.20.6.14
dc.subjectمینای دندانfa_IR
dc.subjectریزسختیfa_IR
dc.subjectچای سبزfa_IR
dc.subjectچای سیاهfa_IR
dc.subjectدمینرالیزیشنfa_IR
dc.subjectدندانپزشکیfa_IR
dc.subjectاطفالfa_IR
dc.titleمقایسه چای سبز و سیاه با فلوراید در ریزسختی و پیشگیری از دمینرالیزاسیون مینای دندان های شیریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتجربیfa_IR
dc.contributor.department1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.department2- مرکز تحقیقات سلامت و بهداشت دهان، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.department3- مرکز تحقیقات مواد دندانی، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.department4- مرکز تحقیقات سرطان، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایرانfa_IR
dc.citation.volume20
dc.citation.issue6
dc.citation.spage14
dc.citation.epage19


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد