| dc.contributor.author | بزرگی, مریم | fa_IR |
| dc.contributor.author | قاسمپور, مریم | fa_IR |
| dc.contributor.author | احمدی, غزاله | fa_IR |
| dc.contributor.author | خفری, ثریا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T07:34:33Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T07:34:33Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T07:34:33Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T07:34:33Z | |
| dc.date.issued | 2018-06-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-03-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | بزرگی, مریم, قاسمپور, مریم, احمدی, غزاله, خفری, ثریا. (1397). مقایسه چای سبز و سیاه با فلوراید در ریزسختی و پیشگیری از دمینرالیزاسیون مینای دندان های شیری. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 20(6), 14-19. doi: 10.18869/acadpub.jbums.20.6.14 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1561-4107 | |
| dc.identifier.issn | 2251-7170 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.20.6.14 | |
| dc.identifier.uri | http://jbums.org/article-1-7340-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/587819 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: پوسیدگی دندان در کودکان پیش دبستانی به دلیل عدم همکاری مشکلات جدی را بر والدین و کودکان تحمیل میکند. ازآنجاییکه برگ چای دارای فلوراید و پلی فنل می باشد، لذا این مطالعه به منظور مقایسه چای سبز و سیاه با فلوراید در پیشگیری از دمینرالیزاسیون مینای دندان های شیری انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه تجربی آزمایشگاهی روی ۴۰ عدد دندان ثنایا شیری کشیده شده انسان انجام گردید. دندانها به ۴ گروه ده تائی تقسیم و سپس بمدت ۴ دقیقه در ۷ روز متوالی در محلولهای آب مقطر، چای سبز، چای سیاه و دهانشویه سدیم فلوراید ۰/۰۵ درصد قرار داده شدند. ریزسختی سطحی قبل و بعد از اکسپوژر دندانها در چهار محلول فوق توسط دستگاه ویکرز تعیین شد. جهت ایجاد پوسیدگی اولیه هر نمونه بمدت یک هفته در محلول دمینرالیزه کننده نگهداری و غلظت یونهای کلسیم، فسفر و فلوراید آزاد شده بترتیب توسط روش ازمایشگاهی اسپکتروفتومتری و پتانسیومتری ارزیابی گردید.
یافته ها: ریزسختی اولیه گروه ها اختلاف معنی داری نداشتند. ریزسختی ثانویه نسبت به ریزسختی اولیه در دو گروه چای سبز (میانگین از۶۵/۴۷±۳۱۷ به ۸۵/۴۲±۳۸۶، ۰/۰۰۳p=) و فلوراید (میانگین از ۷۱/۷۶±۳۱۹ به ۱۱۷/۱۵±۴۴۶، ۰/۰۰۳p=) بصورت معنی داری افزایش یافت. میزان غلظت یونهای کلسیم و فسفر در چهار گروه مورد مطالعه نسبت به هم به دنبال قرار گرفتن در محلول دمینرالیزه کننده اختلاف معنی داری را نشان داد (۰/۰۰۱p=)(۰/۰۰۳p=). درحالی که این اختلاف در مورد غلظت فلوراید مشاهده نشد.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف چای سبز میتواند باعث افزایش ریزسختی و چای سبز و سیاه باعث افزایش مقاومت در برابر دمینرالیزاسیون مینای دندانهای شیری کودکان شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 466 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Babol University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.20.6.14 | |
| dc.subject | مینای دندان | fa_IR |
| dc.subject | ریزسختی | fa_IR |
| dc.subject | چای سبز | fa_IR |
| dc.subject | چای سیاه | fa_IR |
| dc.subject | دمینرالیزیشن | fa_IR |
| dc.subject | دندانپزشکی | fa_IR |
| dc.subject | اطفال | fa_IR |
| dc.title | مقایسه چای سبز و سیاه با فلوراید در ریزسختی و پیشگیری از دمینرالیزاسیون مینای دندان های شیری | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | تجربی | fa_IR |
| dc.contributor.department | 1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | 2- مرکز تحقیقات سلامت و بهداشت دهان، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | 3- مرکز تحقیقات مواد دندانی، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | 4- مرکز تحقیقات سرطان، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 20 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 14 | |
| dc.citation.epage | 19 | |