نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorندایی, شهلاfa_IR
dc.contributor.authorاکبری, حسینfa_IR
dc.contributor.authorیعقوبی, هاشمfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:33:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:33:41Z
dc.date.available1399-08-23T07:33:41Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:33:41Z
dc.date.issued2019-12-01en_US
dc.date.issued1398-09-10fa_IR
dc.identifier.citationندایی, شهلا, اکبری, حسین, یعقوبی, هاشم. (1398). ارزیابی سمیت نانوذرات نقره سنتز شده به روش سبز با عصاره آبی قارچ دنبلان بر روی رده سلولی سرطان پستان (MCF-7). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 21(1), 242-248.fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-8140-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/587733
dc.description.abstractسابقه و هدف: نانوذرات نقره دارای فعالیت ضد باکتری و ضد سرطان می باشد. اما حلال­های آلی مورد استفاده برای تولید این نانوذرات سمی هستند و می توانند اثرات زیست محیطی مخربی داشته باشند. از این رو تمایل زیادی برای استفاده از روش های سالم برای سنتز نانوذرات نقره وجود دارد. لذا این مطالعه به منظور سنتز نانو ذرات نقره به روش زیستی از عصاره آبی قارچ دنبلان و بررسی اثرات بیولوژیکی آن بر روی سلول­های سرطانی انجام شد.    مواد و روش ­ها: در این مطالعه تجربی جهت سنتز نانوذرات نقره از عصاره ی آبی قارچ دنبلان 10 میلی لیتر از عصاره قارچ به 90 میلی لیتر محلول نیترات نقره 1 میلی لیتر اضافه و به مدت 72 ساعت در دمای اتاق سنتز شد. خواص فیزیکوشیمیایی نانوذرات سنتز شده با دستگاه­هایXRD، FESEM و  TEMمورد آنالیز و بررسی قرار گرفتند. اثرات عصاره و نانو ذرات سنتز شده با روش MTT با غلظت های 0/0625، 0/125، 0/25، 0/5 و 1 میلی­گرم بر میلی­لیتر بر سلول­های سرطانی ردهMCF-7  در زمان­های 72و48و24 ساعت بررسی شد. یافته ­ها:  اندازه نانو ذرات بین  19 تا 35  نانومتر و شکل آنها به طور عمده کروی شکل بود. در سنجش سمیت سلولی با روش MTT میزان IC50 محاسبه شده برای نانو ذرات نقره و عصاره در سلولهای  MCF-7 نشان داد که نانو ذرات نقره نسبت به عصاره اثرات سمیت سلولی بیشتر دارد. IC50 محاسبه شده برای عصاره و نانو ذرات در زمان های 24، 48 و 72 ساعت به ترتیب 0/73 ، 0/8 و 0/64 میلی گرم بر میلی لیتر و برای نانوذرات به ترتیب 0/6، 0/56 و 0/48 بدست آمد (0/05p<). نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که نانو ذرات نقره تولید شده به روش سبز دارای سمیت سلولی بیشتری نسبت به عصاره آبی قارچ دنبلان است.fa_IR
dc.format.extent747
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectنانو ذرات نقرهfa_IR
dc.subjectقارچ دنبلانfa_IR
dc.subjectسنتز زیستیfa_IR
dc.subjectMTTfa_IR
dc.subjectسرطان سینه.fa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleارزیابی سمیت نانوذرات نقره سنتز شده به روش سبز با عصاره آبی قارچ دنبلان بر روی رده سلولی سرطان پستان (MCF-7)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتجربیfa_IR
dc.contributor.department1- گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اردبیل، اردبیل، ایرانfa_IR
dc.contributor.department2- گروه فیزیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اردبیل، اردبیل، ایرانfa_IR
dc.contributor.department1- گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اردبیل، اردبیل، ایرانfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue1
dc.citation.spage242
dc.citation.epage248


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد