نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبحرینیان،, مریمfa_IR
dc.contributor.authorآزادبخت, لیلاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:32:39Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:32:39Z
dc.date.available1399-08-23T07:32:39Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:32:39Z
dc.date.issued2012-07-01en_US
dc.date.issued1391-04-11fa_IR
dc.identifier.citationبحرینیان،, مریم, آزادبخت, لیلا. (1391). ارتباط مصرف برخی از غذاهای فراویژه با خطر بیماریهای مزمن. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 14(4), 102-111.fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-4155-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/587623
dc.description.abstractسابقه و هدف: به دنبال کنترل بیماریهای واگیر، عادتهای نامطلوب شیوه زندگی، بویژه رفتارهای تغذیه ای و کم تحرکی، افراد را در معرض خطر ابتلا به بیماریهای مزمن چون دیابت، بیماریهای قلبی، پوکی استخوان و سرطانها قرار داده است. از آنجاییکه رژیم غذایی نقش تعیین کننده ای هم در ایجاد و هم در درمان این بیماریها دارد توجه محققان به استفاده از غذاهای فراویژه نظیر سویا، مغزهای گیاهی، قهوه و چای سبز معطوف شده است. لذا مقاله مروری حاضر به بررسی ارتباط بین مصرف برخی از غذاهای فراویژه با بیماریهای مزمن خواهد پرداخت. مواد و روشها: دستیابی به منابع مورد نیاز با استفاده از موتور جست و جوی pubmed و National Library of Medicine (NLM) و بانکهای اطلاعاتی Ovid و Elsevier با کلید واژه های functional food، obesity، central obesity (adiposity)، chronic disease، diabetes، cardiovascular disease، soy (protein)، tea، coffee، nuts محدود شده در عنوان و خلاصه مقاله ها صورت گرفت. یافته ها: مطابق یافته های فعلی در اکثر مطالعات گنجاندن غذاهای فراویژه در رژیم سالم و متعادل روزانه می تواند اثرات مفیدی در جهت حفظ وزن بدن و کاهش معنی دار آن، همچنین بهبود پروفایل لیپیدی و کنترل قند خون داشته باشد و بنابراین نوعی اثر محافظتی در مقابل ابتلا به انواع بیماریهای مزمن اعمال نماید. نتیجه گیری: غذاهای فراویژه بخصـوص در قالب الگـوهای غذایی سـالم از جمله پیروی از الگوی غـذایی (DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension یا مدیترانه ای، میتوانند از طریق بهبود پروفایل لیپیدی، کنترل گلیسمی و وزن بدن، جهت پیشگیری از ابتلا و درمان بیماریهای مزمن مفید باشند.fa_IR
dc.format.extent188
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectغذاهای فراویژهfa_IR
dc.subjectبیماریهای مزمنfa_IR
dc.subjectچاقیfa_IR
dc.subjectدیابتfa_IR
dc.subjectسویاfa_IR
dc.subjectچای سبزfa_IR
dc.subjectمغزهای گیاهیfa_IR
dc.subjectقهوهfa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleارتباط مصرف برخی از غذاهای فراویژه با خطر بیماریهای مزمنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحلیلیfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue4
dc.citation.spage102
dc.citation.epage111


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد