نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقنبرنژادMSc ،, امینfa_IR
dc.contributor.authorعابدینی M‏Sc, صدیقهfa_IR
dc.contributor.authorتقی پورBSc, لیلاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:31:52Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:31:52Z
dc.date.available1399-08-23T07:31:52Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:31:52Z
dc.date.issued2014-01-01en_US
dc.date.issued1392-10-11fa_IR
dc.identifier.citationقنبرنژادMSc ،, امین, عابدینی M‏Sc, صدیقه, تقی پورBSc, لیلا. (1392). تغذیه انحصاری با شیر مادر و عوامل مرتبط با آن درشیرخواران شهر بندرعباس. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 16(1), 85-91. doi: 10.18869/acadpub.jbums.16.1.85fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.16.1.85
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-4615-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/587541
dc.description.abstractسابقه و هدف: شیر مادر در ماههای اولیه زندگی نوزاد بهترین تغذیه محسوب شده و برای رشد، سلامت جسمانی و روانی کودکان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. علیرغم فایده هایی که شیر مادر ، هم برای سلامت مادران و هم کودکان دارد، بیشتر مادران تغذیه با شیر خود را ادامه نمی دهند. این مطالعه به منظور تعیین میزان تغذیه انحصاری با شیر مادر و عوامل مرتبط با آن در شیر خواران شهر بندرعباس انجام شد.مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی 800 مادر دارای فرزند بالای 6 ماه بروش نمونه گیری خوشه ای از مراکز بهداشتی درمانی شهر بندرعباس در طی سالهای 1388 تا 1391 انتخاب شدند. اطلاعات وضعیت تغذیه انحصاری با شیر مادر و عوامل اقتصادی اجتماعی از طریق پرسشنامه و مصاحبه با مادران جمع آوری و مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: شیوع تغذیه انحصاری با شیر مادر 4/55% بود. عدم ابتلا به بیماری خاص مادر در دوران بارداری، شیر دهی مادر در حاملگی قبلی، کافی بودن شیر مادر، خواسته بودن حاملگی، تک قلو بودن نوزاد، شروع شیردهی در دو ساعت اول پس از زایمان، تولد شیرخوار در بیمارستان و عدم استفاده از پستانک از عوامل موثر بر تغذیه انحصاری با شیر مادر بودند (05/0>P).نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که بیش از نیمی از کودکان زیر 6 ماه منحصرا با شیر مادر تغذیه می شوند و شروع تغذیه با شیر مادر در 2 ساعت اول تولد از مهمترین عوامل تاثیر گذار در تغذیه انحصاری با شیر مادر می باشد.fa_IR
dc.format.extent279
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.16.1.85
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.subjectانحصاریfa_IR
dc.subjectشیر مادرfa_IR
dc.subjectشیرخوارانfa_IR
dc.subjectایران.fa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleتغذیه انحصاری با شیر مادر و عوامل مرتبط با آن درشیرخواران شهر بندرعباسfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحلیلیfa_IR
dc.citation.volume16
dc.citation.issue1
dc.citation.spage85
dc.citation.epage91


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد