علل عفونت گوش خارجی در کودکان مراجعه کننده به درمانگاه گوش و حلق و بینی بیمارستان آیت اله روحانی بابل، سال 93-1392
(ندگان)پدیدآور
کیاکجوری, کیواننظری, معصومهرجب نیا, رمضانخفری, ثریامهدوی عمران, سعیدنوع مدرک
Textتوصیفی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: عفونت گوش خارجی اطفال یک روند التهابی کانال خارجی گوش بوده و به عنوان یک مشکل شایع بالینی در پزشکی عمومی مطرح است،لذا این مطالعه با هدف تعیین علل عفونت گوش خارجی در کودکان شهر بابل انجام گردیده است.
مواد و روشها: این مطالعه مقطعی بر روی 56 کودک مبتلا به عفونت گوش خارجی مراجعه کننده به درمانگاه گوش، حلق و بینی بیمارستان ایت الله روحانی بابل صورت گرفت. اطلاعات هر فرد مثل سن، جنس، دوره و علایم بیماری ثبت شده و سپس چرک گوش این افراد با استفاده از اسپکولوم خارج شد. نمونه های حاصله مورد بررسی مستقیم میکروسکوپی قرار گرفته و بخشی از آن در محیط های شکلات آگار، بلاد آگار و سابورو دکستروز آگار به همراه کلرامفنیکل تلقیح شد. ارگانیسم ها با استفاده از روش های آزمایشگاهی تشخیص داده شدند.
یافتهها: شایع ترین علامت عفونت گوش خارجی در اطفال مراجعه کننده، تورم (76.8%) و ترشح (75%) و شایع ترین یافته های بالینی مشاهده شده نیز تورم کانال (82.1%) و ترشح (69.6%) بوده است. در مشاهده مستقیم، باکتری ها با 42.9% موارد بیش از همه ارگانیسم ها دیده شدند. شایع ترین باکتری های جدا شده به ترتیب باسیلوس، استافیلوکوکوس کوآگولاز منفی و استرپتوکوکوس بوده و شایع ترین قارچ ها نیز به ترتیب آسپرژیلوس نیجر، آسپرژیلوس فلاووس و کاندیدا آلبیکنس بودند.
نتیجه گیری: نتایج حاصله نشان داد که عفونت های گوش خارجی در اطفال می تواند ناشی از عوامل قارچی، باکتریایی و یا به صورت توأم باشد
کلید واژگان
عفونت گوش خارجیکودکان
باکتری
قارچ
گوش و حلق و بینی
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2015-05-011394-02-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بابلسازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم پزشکی بابلشاپا
1561-41072251-7170




