نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorروحانی MSc, محمدحسینfa_IR
dc.contributor.authorکلیشادی MD, رویاfa_IR
dc.contributor.authorهاشمی پور MD, مهینfa_IR
dc.contributor.authorاسماعیل زاده PhD, احمدfa_IR
dc.contributor.authorآزادبخت PhD, لیلاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:31:29Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:31:29Z
dc.date.available1399-08-23T07:31:29Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:31:29Z
dc.date.issued2013-07-01en_US
dc.date.issued1392-04-10fa_IR
dc.identifier.citationروحانی MSc, محمدحسین, کلیشادی MD, رویا, هاشمی پور MD, مهین, اسماعیل زاده PhD, احمد, آزادبخت PhD, لیلا. (1392). تأثیر مصرف رژیم با نمایه گلیسمی پایین بر چاقی و فشار خون در دختران نوجوان مبتلا به چاقی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 15(4), 47-56. doi: 10.18869/acadpub.jbums.15.4.47fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.15.4.47
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-4468-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/587500
dc.description.abstractسابقه و هدف: عللارغم مطالعات متعددی که به بررسی تأثیر نمایه گلیسمی بر چاقی و فشار خون در بزرگسالان پرداخته اند، اما اطلاعات ناکافی و متناقضی در این باره برای نوجوانان وجود دارد. همچنین تاکنون تأثیر رژیم غذایی با نمایه گلیسمی پایین (LGI) با رژیم غذایی بر مبنای توصیه های تغذیه سالم (HNR) بر فشار خون و چاقی در نوجوانان مقایسه نشده است. این مطالعه به منظور بررسی تأثیر رژیم LGI بر شاخص های تن سنجی و فشار خون و مقایسه آن با رژیم HNR در نوجوانان دختر انجام شد.مواد و روشها: در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده 50 دختر بالغ کمتر از 18 سال شرکت کردند. افرادی که در بین صدک 85 و 95 جدول نمایه توده بدنی برای سن طراحی شده توسط سازمان بهداشت جهانی قرار داشتند، مبتلا به اضافه وزن و افرادی که بالای صدک 95 قرار داشتند مبتلا به چاقی در نظر گرفته شدند. افراد به طور تصادفی در دو گروه رژیم غذایی LGI و رژیم غذایی HNR تقسیم شدند. توزیع درشت مغذی ها در رژیم غذایی هر دو گروه یکسان بود. افراد گروه LGI لیستی از غذاهای مجاز دریافت کرده و به گروه HNR نیز لیستی از توصیه های تغذیه سالم به افراد داده شد. رژیم غذایی افراد با استفاده از 4 ثبت غذایی در طول مدت مطالعه مورد بررسی قرار گرفت. مقادیر تن سنجی و فشار خون در ابتدای مطالعه و پایان آن اندازه گیری شد. (4N201109272839: IRCT). یافته ها: اطلاعات مربوط به 41 نفر مورد ارزیابی قرار گرفت. نمایه گلیسمی رژیم غذایی افراد حاضر در گروه LGI کمتر از 50 بود (67/0±67/42). در هر دو گروه کاهش معنی داری در نمایه توده بدنی (55/0±97/27 در مقابل 48/0±71/26 در گروه LGI و 01/1±82/28 در مقابل 97/0±75/27 در گروه HNR؛ 0001/0P= برای هر دو) و وزن (23/2±40/71 در مقابل 03/2±97/68 در گروه LGI و 48/3±95/77 در مقابل 39/3±81/75 در گروه HNR؛ 0001/0P= برای هر دو). مشاهده شد ولیکن تغییرات به وجود آمده در فشار خون (تغییرات فشار خون دیاستولی 46/4±25/0- در گروه LGI و 72/2±21/0- در گروه HNR؛ 995/0P= و تغییرات فشار خون سیستولی 52/2±19/1- در گروه LGI و 43/2±36/2- در گروه HNR؛ 743/0P=) و شاخص های تن سنجی (تغییرات وزن 78/0±24/3- در گروه LGI و 60/0±70/2- در گروه HNR؛ 582/0P= و تغییرات دور کمر 18/1±99/4- در گروه LGI و 08/2±07/1- در گروه HNR؛ 221/0P= و تغییرات نمایه توده بدنی 92/0±35/4- در گروه LGI و 58/0±65/3- در گروه HNR؛ 514/0P=) در دو گروه با یکدیگر تفاوت معنی داری نداشت.نتیجه گیری: یافته ها نشان داد که مصرف رژیم با نمایه گلیسمی پایین بر چاقی و فشار خون اثری ندارد.fa_IR
dc.format.extent444
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.15.4.47
dc.subjectنمایه گلیسمیfa_IR
dc.subjectچاقیfa_IR
dc.subjectفشار خونfa_IR
dc.subjectنوجوان.fa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleتأثیر مصرف رژیم با نمایه گلیسمی پایین بر چاقی و فشار خون در دختران نوجوان مبتلا به چاقیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحلیلیfa_IR
dc.citation.volume15
dc.citation.issue4
dc.citation.spage47
dc.citation.epage56


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد