نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحیدریان, اسفندیارfa_IR
dc.contributor.authorرفیعیان کوپایی, محمودfa_IR
dc.contributor.authorاشرفی, کورشfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:31:28Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:31:29Z
dc.date.available1399-08-23T07:31:28Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:31:29Z
dc.date.issued2013-07-01en_US
dc.date.issued1392-04-10fa_IR
dc.identifier.citationحیدریان, اسفندیار, رفیعیان کوپایی, محمود, اشرفی, کورش. (1392). تاثیر عصاره هیدروالکلی سیر کوهی (Allium latifolium) بر میزان فعالیت آنزیم فسفاتیدات فسفوهیدرولاز کبد و پروفایل لیپیدی سرم موش صحرایی هیپرلیپیدمیک. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 15(4), 37-46. doi: 10.18869/acadpub.jbums.15.4.37fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.15.4.37
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-4467-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/587499
dc.description.abstractخلاصهسابقه و هدف: سیر کوهی گیاهی با ترکیبات پلی فنلی، خاصیت آنتی اکسیدانی قوی و کاهنده چربی های سرم است. آنزیم فسفاتیدات فسفوهیدرولازکبدی(PAP) آنزیمی کلیدی در سنتز گلیسرولیپیدها است. هدف از این تحقیق بررسی اثر عصاره هیدروالکلی سیر کوهی بر فعالیت PAP کبدی و پروفایل لیپیدی سرم موش صحرایی هیپرلیپیدمیک می باشد. مواد و روشها: در این تحقیق تجربی 40 سر موش صحرایی نر به 5 گروه 8 تایی تقسیم شدند. به گروه اول (شاهد) رژیم معمولی، گروه دوم غذای حاوی کلسترول و روغن (گروه بدون درمان) و به گروه های سوم و چهارم غذایی حاوی کلسترول و روغن بعلاوه 150 و300 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن عصاره سیرکوهی به ترتیب داده شد. به گروه پنجم غذایی حاوی کلسترول روغن بعلاو ه mg/kg 30 وزن بدن داروی جمفیبروزیل داده شد. در پایان دوره، فعالیت آنزیم فسفاتیدات فسفوهیدرولازکبدی، کلسترول و تری گلیسرید کبدی و لیپوپروتئین های سرم اندازه گیری و مقایسه شد. یافته ها: میانگین فعالیت مخصوص آنزیم PAP در گروه دوم کاهش معنی داری (05/0>p) نسبت به تمامی گروه های دیگر نشان داد. میانگین غلظت تری گلیسیرید و کلسترول کبدی، کلسترول تام، تری گلیسرید و VLDL سرم در گروه های سوم و چهارم (گروههای تیمار شده با عصاره سیرکوهی) کاهش معنی داری (05/0>p) نسبت گروه دوم (هیپرلیپیدمیک بدون درمان) نشان داد. میانگین غلظت کلسترول تام سرم در گروه چهارم یک افزایش معنی داری (30/62%) نسبت به گروه سوم نشان داد (05/0>p). نتیجه گیری: مصرف عصاره سیرکوهی در دوز پایین می تواند باعث کاهش عوارض ناشی از هیپر لیپیدمی مثل، افزایش کلسترول تام و تری گلیسرید سرمی شود.fa_IR
dc.format.extent576
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.15.4.37
dc.subjectسیر کوهیfa_IR
dc.subjectفسفاتیدات فسفوهیدرولازfa_IR
dc.subjectتری گلیسرید کبدیfa_IR
dc.subjectهیپرلیپیدمیfa_IR
dc.subjectلیپوپروتئینهای سرم.fa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleتاثیر عصاره هیدروالکلی سیر کوهی (Allium latifolium) بر میزان فعالیت آنزیم فسفاتیدات فسفوهیدرولاز کبد و پروفایل لیپیدی سرم موش صحرایی هیپرلیپیدمیکfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحلیلیfa_IR
dc.citation.volume15
dc.citation.issue4
dc.citation.spage37
dc.citation.epage46


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد