نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپارسا, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorآزادی گنبد, رضاfa_IR
dc.contributor.authorمقدم درودخانی, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T06:47:16Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T06:47:17Z
dc.date.available1399-08-23T06:47:16Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T06:47:17Z
dc.date.issued2009-01-01en_US
dc.date.issued1387-10-12fa_IR
dc.identifier.citationپارسا, فاطمه, آزادی گنبد, رضا, مقدم درودخانی, علی. (1387). بررسی و اندازه‌گیری مواد مهم تشکیل دهنده خاک و سه نوع ضایعات معمول چای. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی, 12(46), 243-252.fa_IR
dc.identifier.issn2251-8517
dc.identifier.issn2251-8525
dc.identifier.urihttp://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1122-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/584170
dc.description.abstractدر اجرای این تحقیق نمونه‌برداری در سه تکرار از چهار ماده آزمایشی خاکه(خاکه چای: به نوعی از چای خشک گفته می‌شود که در مراحل فرآوری چای خشک به روش ارتدکس حاصل شده و با استفاده از توری با سایز 40 ×30 حاصل می‌گردد)، پو، دمار و ساقه پس از عملیات چای‌سازی انجام گرفت و در هر نمونه مقدار کافئین، پروتئین، فیبر و فلوئور در سه زمان(چین بهاره، تابستانه و پاییزه) و از دو قطعه آزمایشی(با آرایش سطح برگ چینی به صورت تخت وکمانی) به طور جداگانه اندازه‌گیری گردید. مدل طرح آزمایشی این تحقیق به صورت طرح فاکتوریل خرد شده در زمان، در پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی و مقایسه میانگین‌ مواد آزمایشی با روش دانکن انجام گردید. میانگین ارقام به دست آمده از چهار نمونه آزمایشی ضایعات نشان داد که بیشترین و کمترین مقدار کافئین، فلوئور و پروتئین به ترتیب در خاکه و ساقه چای ولی در مورد فیبر عکس این موضوع صادق می‌باشد. نتایج حاصل از تجزیه داده‌ها‌ی این تحقیق نشان داد که بین انواع ضایعات، زمان‌های برداشت و قطعه (به جز اثر قطعه بر مقدار کافئین) روی مقدار کافئین، فلوئور، پروتئین و فیبر اختلاف‌معنی‌داری وجود ‌داشت. به طوری که بیشترین مقدار کافئین، فلوئور و پروتئین در تیمار خاکه و بیشترین مقدار فیبر مربوط به تیمار ساقه می‌باشد و در رابطه با تأثیر زمان برداشت بیشترین مقدار کافئین و فلوئور(5/2 گرم در صد گرم و 2/8 میلی‌گرم در صد گرم) در چین تابستانه و بیشترین مقدار فیبر و پروتئین در چین پاییزه(26 و 15 گرم در صد گرم) بوده است. هم‌چنین نتایج حاصله از تأثیر قطعه (تخت و کمانی)(به طور معمول در مناطق چایکاری ایران دو نوع آرایش سطح برگ چینی یه صورت تخت و کمانی وجود دارد.) نشان داد که بیشترین مقدار فیبر در قطعه تخت(25 گرم در صد گرم) و بیشترین مقدار پروتئین و فلوئور در قطعه کمانی(14 گرم در صد گرم و 8 میلی‌گرم در صد گرم) می‌باشد.fa_IR
dc.format.extent140
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه صنعتی اصفهانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Crop production and processingen_US
dc.subjectچای سیاهfa_IR
dc.subjectضایعاتfa_IR
dc.subjectکافئینfa_IR
dc.subjectپروتئینfa_IR
dc.subjectفیبرfa_IR
dc.subjectفلوئورfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی و اندازه‌گیری مواد مهم تشکیل دهنده خاک و سه نوع ضایعات معمول چایfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue46
dc.citation.spage243
dc.citation.epage252


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد