| dc.contributor.author | دهداری, اشکبوس | fa_IR |
| dc.contributor.author | رضایی, عبدالمجید | fa_IR |
| dc.contributor.author | مبلی, مصطفی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T06:42:10Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T06:42:11Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T06:42:10Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T06:42:11Z | |
| dc.date.issued | 2001-07-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1380-04-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | دهداری, اشکبوس, رضایی, عبدالمجید, مبلی, مصطفی. (1380). ارزیابی ویژگیهای ظاهری، زراعی و گروه بندی برخی از ژئوتیپهای پیاز بومی ایران. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی, 5(2), 109-124. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2251-8517 | |
| dc.identifier.issn | 2251-8525 | |
| dc.identifier.uri | http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-191-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/583887 | |
| dc.description.abstract | این پژوهش به منظور ارزیابی ویژگیهای زراعی 19 توده بومی پیاز ایرانی و یک رقم خارجی، گروهبندی آنها و شناسایی عوامل پنهانی و غیرقابل اندازهگیری، در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان، در سال 1377 اجرا شد. نتایج تجزیه واریانس گویای وجود تنوع بسیار زیاد میان ژنوتیپها، از نظر تمام ویژگیهای مورفولوژیک و زراعی بود. بیشترین ضریب تنوع ژنتیکی به وزن خشک بوته و کمترین آن به شمار روز تا سبز شدن تعلق داشت. وزن تر بوته، عملکرد 30 بوته و عملکرد کل نیز دارای ضرایب تنوع ژنتیکی گستردهای بود. قابلیت توارث عمومی صفات بسیار زیاد بود. ژنوتیپها بر پایه تجزیه خوشهای و نمودار پراکنش ژنوتیپها برحسب دو متغیر متعارف اول، در چهار گروه با ویژگیهای زراعی متفاوت قرار گرفتند. تجزیه متغیرهای متعارف بر پایه 9 صفت زراعی، سه متغیر را معرفی نمود که 9/99 درصد از تنوع کل بین دادهها را توجیه نمودند. تجزیه به مؤلفههای اصلی، چهار مؤلفه را مشخص کرد که 3/87 درصد از تنوع دادهها را تبیین کردند. تجزیه به عاملها، سه عامل پنهانی را شناسایی کرد که 5/95 درصد تنوع کل را تبیین نمودند. عاملهای اول و دوم به ترتیب مربوط به سازگاری و انتقال مواد فتوسنتزی بودند، و در عامل سوم ارتفاع، قطر و وزن غده به طور مثبت و حساسیت به فوزاریوم به شکل منفی بار بیشتری داشتند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 884 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه صنعتی اصفهان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Crop production and processing | en_US |
| dc.subject | تجزیه خوشه ای | fa_IR |
| dc.subject | تجزیه عاملها | fa_IR |
| dc.subject | تجزیه متغیرهای متعارف | fa_IR |
| dc.subject | تجزیه مؤلفه های اصلی | fa_IR |
| dc.subject | تنوع ژنتیکی | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | ارزیابی ویژگیهای ظاهری، زراعی و گروه بندی برخی از ژئوتیپهای پیاز بومی ایران | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 5 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 109 | |
| dc.citation.epage | 124 | |