بررسی و ارزیابی تاثیرات توپوگرافی بر کیفیت آب آشامیدنی با استفاده از روش Fuzzy-AHP مطالعه موردی: حوضه دارنجان، جنوب فیروزآباد، استان فارس
(ندگان)پدیدآور
مکرم, مرضیهنگهبان, سعید
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه هدف تعیین کیفیت آب شرب با استفاده از روش Fuzzy-AHP در حوضه دارنجان در جنوب فیروزآباد فارس میباشد. به منظور تعیین کیفیت آب شرب منطقه مورد مطالعه پارامترهایی از قبیل سختی کل، کلسیم، منیزیم، سدیم، هدایت الکتریکی، سولفات و کل مواد جامد محلول بررسی شد. در این مطالعه ابتدا با استفاده از روش کریجینگ (مدلهای گوسی، کروی، دایرهای و نمائی) نقشه پهنهبندی هر یک از پارامترها تعیین و سپس با استفاده از توابع عضویت نقشه فازی هر یک از پارامترهای موثر در کیفیت آب شرب تهیه شد. در مرحله بعد با استفاده از مدل تحلیل سلسله مراتبی (AHP) وزن هر یک از لایهها مشخص و در نهایت در محیط GIS نقشه کیفیت آب تهیه گردید. نتایج نشان داد که فقط 38/4 درصد از منطقه دارای کیفیت بسیار خوب، 33/23 کیفیت خوب، 01/64 کیفیت متوسط و 29/8 درصد دارای آب با کیفیت نامناسب میباشند. از طرفی به منظور تعیین میزان ارتباط کیفیت آب با ویژگیهای توپوگرافی در منطقه مورد مطالعه، با استفاده از شاخص موقعیت توپوگرافی (TPI) نقشه لندفرمها تهیه گردید. همچنین مشخص گردید که بیشترین کیفیت آب در لندفرمهای رودخانه، درهها، زهکشهای بالا دست و خط الراسها میباشد. در حالی که کمترین کیفیت آب شرب در دشتها و دشت سرها منطقه مورد مطالعه واقع شده است.
کلید واژگان
کیفیت آب شربFuzzy-AHP
لندفرم
تخصصي
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-12-011395-09-11
ناشر
انجمن سیستمهای سطوح آبگیر باران ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه شیرازدانشگاه شیراز



