اثر عصاره های آبی و اتانولی دانه اسپند (Peganum harmala L) بر پروفایل چربی های خون در رت
(ندگان)پدیدآور
حسن زاده طاهری, محمد مهدیحسن پور فرد, محمدربیعی, نویدقریشی, سید امیر رضاروانبخش, نعیمنوع مدرک
Textمقاله اصیل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
(LDL) زمینه و هدف: آترواسکلروز، عامل اصلی مرگ و میر در بیماران قلبی- عروقی بوده و وابستگی پاتوژنز آن به افزایش سطح کلسترول با دانسیته پایین
اثبات شده است. درمان بیماریهای قلبی- عروقی به کمک داروهای شیمیایی، دارای عوارض جانبی متعدّد میباشد؛ از این رو، گرایش به استفاده از گیاهان دارویی برای درمان این بیماریها رو به افزایش میباشد. با توجه به اینکه در طبّ سنتی، دانه گیاه اسپند بهعنوان کاهنده چربیهای خون مورد استفاده قرار می گیرد؛ بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر عصارههای آبی و اتانولی دانهاسپند بر پروفایل چربیهای خون طراحی و اجرا گردید..
روش تحقیق: پژوهش تجربی حاضر، بر روی 18 سر رت که بهطور تصادفی در 3 گروه 6 تایی شامل: دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل دستهبندی شده بودند، انجام شد. گروههای آزمایشی I و II بهترتیب روزانه برای 30 روز، با 3 میلیلیتر مایع محتوی mg/kg 100 عصاره آبی و اتانولی دانه اسپند گاواژ میشدند و گروه III بهعنوان شاهد منفی، معادل حجم عصاره مصرفی گروههای آزمایش، آب مقطر دریافت مینمود. در پایان آزمایش، رتها بیهوش شده و خونگیری از آنها انجام شد و میزان چربیهای خون آنها شامل: تریگلیسرید (TG) ، کلسترول تام (TCL) و کلسترولهای LDL و HDL اندازهگیری و میزانکلسترول VLDL آنها نیز محاسبه گردید. اطلاعات بهدستآمده، با استفاده از نرمافزار آماری SPSS (ویرایش 5/11) و به کمک آزمونهای Anova و Tukey ، در سطح معنیداری 05/0 P
کلید واژگان
دانه اسپندتری گلیسرید
کلسترول
لیپوپروتئین با دانسیته پائین
طب سنتي و طب مكمل
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2013-09-011392-06-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بیرجندسازمان پدید آورنده
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجندگروه فیزیولوژی و فارماکولوژی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
شاپا
160721972423-6152




